Tenis

„Era pregătit să stea acasă.” Un coleg din ATP dezvăluie: „Dacă nu ar fi primit scutirea, Djokovic nu s-ar fi dus.”

Vasek Pospisil declară că Novak Djokovic era pregătit să stea acasă, în cazul în care nu ar fi primit o scutire medicală. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 11:16
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 11:26

Tenismenul canadian, Vasek Pospisil (134 ATP), care a înființat alături de Novak Djokovic Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis - acronim englezesc, PTPA - declară în premieră că liderul ATP ar fi fost hotărât să stea acasă, în cazul în care oficialii Australian Open nu i-ar fi oferit o scutire medicală. 

Liderul ATP a călătorit înspre Australia în 4-5 ianuarie, moment care a precedat un scandal de proporții nebănuite, care a afectat atât lumea sportului, cât și scena politică din Australia. 

Vasek Pospisil: „Dacă nu ar fi primit scutire medicală, ar fi stat acasă, alături de familie.”

„Novak nu s-ar fi dus niciodată în Australia dacă nu ar fi primit o scutire medicală pe baza căreia să intre legal în țară. A primit-o, de aici decizia inițială a judecătorului Kelly. Ar fi sărit peste Australian Open și ar fi stat acasă alături de familie.

Nimeni nu ar fi vorbit despre acest haos. A fost o agendă politică în joc, având în vedere alegerile care urmează, iar acest lucru nu putea fi mai evident. Nu e vina lui. Nu și-a forțat intrarea în țară și nu a urmărit propriile reguli. Era pregătit să stea acasă,” a scris Vasek Pospisil într-un mesaj pe Twitter, declarație plauzibilă, având în vedere că Djokovic a ratat șansa de a petrece Crăciunul alături de familie în timpul acestui scandal. 

În completare, tenismenul ucrainean Sergiy Stakhovsky, faimos pentru o victorie semnată în defavoarea lui Roger Federer la Wimbledon 2013 a catalogat această zi ca fiind foarte tristă în istoria tenisului.

„E trist când politica bate bunul simț. Legea e una pentru toți, dar interpretările sunt diferite pentru toți. E rușinos să ataci un om pe baza credințelor lui, care sunt diferite de ale altora,” a punctat Stakhovsky. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies