Adrian Marcu Simona Halep Simona Halep preparator fizic Simona Halep suspendata Teodor Cercel Tenis

Demiterea preparatorului fizic, posibil fatală pentru cariera Simonei Halep: ce spune Adrian Marcu, fostul său antrenor

Adrian Marcu precizează că fostul preparator fizic al Simonei Halep, Teodor Cercel a făcut o treabă exemplară, timp de nouă ani, în ce privește alimentația Simonei Halep. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 14:42
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 14:43

Fostul antrenor al Simonei Halep (31 de ani, 10 WTA), Adrian Marcu crede că demiterea preparatorului fizic, Teodor Cercel, poate să fi jucat un rol negativ în scandalul de dopaj în mijlocul căruia a fost prinsă jucătoarea constănțeană. 

În ultimii nouă ani, spune fostul tenismen hunedorean, Teo Cercel a fost persoana care i-a verificat în amănunt Simonei Halep toate componentele alimentației sale, iar renunțarea la serviciile acestuia, de către Simona Halep, s-a dovedit neinspirată, doar câteva săptămâni mai târziu. 

Demiterea preparatorului fizic, Teodor Cercel, ar putea să o coste scump pe Simona Halep

  • Simona Halep l-a demis pe Teo Cercel la începutul lunii august, cu aproximativ o lună înaintea testului pozitiv.

„A fost Theo Cercel, care a făcut asta ani de zile. Știu că, tot timpul, orice s-ar fi întâmplat să fie ceva nou, că e o mică pastilă, că e o schimbare de gust…de culoare a băuturii, tot timpul erau foarte multe întrebări,” a punctat Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, vorbind despre preparatorul fizic care i-a fost alături Simonei Halep în ultimii nouă ani. 

„În mod normal nu poate să îți prepare cineva fără ca tu să știi, logic, acest lucru! Este greu doar dacă, într-adevăr, are încredere foarte mare și, bineînțeles, într-o echipă, trebuie să ai încredere,” a menționat Răzvan Itu, potrivit ProSport. 

Simona Halep se va angaja într-un proces la Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care va încerca să își demonstreze nevinovăția. Un avocat cu experiență de peste 20 de ani în domeniu a precizat că durata procesului va fi de minimum șase luni

Modifică setările cookies