Patrick McEnroe Simona Halep Tenis

Patrick McEnroe intervine în cazul Halep: "Simona nu este o victimă!". Argumentele fostului câștigător de Grand Slam

Fostul jucător de tenis Patrick McEnroe (56 de ani) și-a exprimat opinia referitoare la situația Simonei Halep, care a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 17:05
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 17:05

Patrick McEnroe, fratele mai mic al lui John McEnroe, campion la 17 turnee de-a lungul carierei, susține că Simona Halep nu poate fi considerată o victimă, având în vedere că un sportiv trebuie să fie foarte responsabil și să știe exact ce substanțe conțin medicamentele sau vitaminele pe care le folosește.

Patrick McEnroe intervine în cazul Halep: "Simona nu este o victimă"

Chiar dacă Simona Halep ar demonstra că nu a luat în moconștient substanța respectivă, Patrick McEnroe este de părere că românca nu va scăpa de suspendare.

"Din câte o cunosc, este o persoană extrem de prietenoasă, de treabă, dar asta nu are nicio legătură când vine vorba dacă a luat sau nu substanțe interzise.

Ea nu spune că nu a luat acea substanță. Cel puțin din acel comunicat al ei reiese că nu a luat niciodată în mod conștient o substanță interzisă. Poate că cineva i-a dat vitamine sau ceva legal pentru recuperare, iar apoi i-a dat și ceva ilegal. Dar sportivii trebuie să fie foarte foarte conștienți de asta.

Să spunem doar de dragul discuției că asta s-a întâmplat. Până la urmă, tot un test pozitiv este. Dacă se dovedește că cineva i-a dat acea substanță, iar ea nu a știut, atunci poate că suspendarea nu va fi atât de drastică.

În acest caz, nu cred că trebuie să spunem că Simona este o victimă. Ca atlet trebuie să fii responsabil. Ea este o femeie matură, cu mari succese de-a lungul carierei", a spus Patrick McEnroe, citat de Tennis World USA.

Patrick McEnroe, jucător profesionist de tenis în perioada 1988-1998, a câștigat 16 turnee de dublu de-a lungul carierei, inclusiv Roland Garros 1989, când a făcut pereche cu Jim Grabb.

La simplu, americanul a câștigat un singur titlu: Sydney 1995.

VIDEO CTP, despre suspendarea Simonei Halep

Modifică setările cookies