Simona Halep proces Roland Garros 2023 Simona Halep avocat Simona Halep dopaj simona halep suspendare Tenis

Niciun Australian Open sau Roland Garros pentru Simona Halep în 2023, avertizează un avocat: cât va dura procesul

Un avocat român cu peste 20 de experiență în cauze sportive a anunțat care va fi durata minimă a procesului Simonei Halep cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 09:15
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 09:28

Depistată pozitiv la medicamentul Roxadustat, care conține eritropoetină - un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescu -, Simona Halep a fost suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF.

În căutarea adevărului, dubla campioană de Grand Slam din țara noastră și-a angajat o echipă de avocați pentru a-i construi apărarea înaintea Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția. 

6 luni de proces ar face imposibile participările Simonei Halep la Australian Open și Roland Garros, în 2023

Într-o intervenție în direct, avocatul Doru Toma, specializat în cauze sportive, a declarat că procesul Simonei Halep la TAS nu se va încheia sub șase luni, pentru Simona Halep urmând, așadar, o perioadă lungă de incertitudine, în care motivația sa de a-și continua cariera în tenis va fi puternic testată. 

„Va începe procesul, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care va judeca această cauză, iar ea va încerca să-și dovedească nevinovăția. Sub șase luni nu se va încheia procesul, va dura ceva timp. Se vor administra probe…timp în care ea va fi suspendată – e o suspendare provizorie – până când se va judeca această contestație și dacă nu va fi contestație, atunci va veni probabil o sancțiune direct.

„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

Dacă suspendarea va fi confirmată de TAS, jucătoarea din România are șanse minime să joace un turneu de mare șlem în 2023

Va însemna că ea își asumă. Adică e o sancțiune având la bază intenția ei de a se dopa, dar acest scenariu e puțin probabil. Am văzut comunicarea din partea Simonei și se «merge» pe a-și dovedi nevinovăția sau măcar lipsa de intenție pentru că în cazul intenției vorbim de o suspendare de patru ani…La vârsta ei, 31 de ani, patru ani de pauză e foarte mult,” a spus Doru Toma pentru Gândul. 

Simonei Halep i s-ar putea scurta suspendarea de la patru ani până la 12-16 luni, în cazul în care avocații săi vor reuși să-i demonstreze nevinovăția, însă o estimare exactă este, practic, imposibil de oferit, având în vedere numeroasele necunoscute ale situației. 

Modifică setările cookies