Elina Svitolina Razboi ucraina Tenis

Decizie radicală luată de Elina Svitolina. Anunțul făcut de jucătoarea de tenis la o lună de la izbucnirea războiului din Ucraina

La câteva zile după înfrângerea suferită în turul doi de la Miami, Elina Svitolina a făcut un anunț cu care a surprins pe toată lumea.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Martie 2022, 16:47
Data actualizarii: Marti 29 Martie 2022, 17:05

Fostul număr 3 WTA a postat un mesaj pe contul de Twitter prin intermediul căruia a mărturisit că va lua o pauză de la competițiile oficiale pentru o perioadă nedeterminată.

"Au fost niște luni dificile nu doar mental, cât și fizic. Mă confrunt cu dureri mari de spate care nu mă lasă să mă pregătesc așa cum ar trebui pentru turnee. 

Corpul meu nu mai poate să gestioneze asta și am nevoie să mă odihnesc. Cu tristețe vă anunț că voi lipsi de la Fed Cup, dar și de la o parte dintre turneele mele favorite din Europa. Ne vom vedea cât de curând! Vă mulțumesc pentru suportul vostru în acestă perioadă", a scris Elina Svitolina, făcând referire și la curajul și dăruirea de care dau dovadă conaționalii din Ucraina. 

"Scrisoare către patria mea"

Elina Svitolina a anunţat într-o postare pe reţelele de socializare că va dona toţi banii pe care i-a câștigat la turneele din aceste săptămâni pentru armata ţării sale şi pentru cauze umanitare, de sprijinire a conaţionalilor săi afectaţi de conflictul militar cu Rusia. 

"Sunt departe de tine, departe de oamenii pe care îi iubesc, de oamenii mei, dar inima mea nu a fost niciodată atât de caldă şi de plină de dragostea ta. Mi-e greu să exprim cât de specială eşti. Pentru mine, Tu eşti puternică, frumoasă şi specială. Mi-ai dat totul şi eu preţuiesc fiecare bucată din tine: cultura, educaţia, pământul, apele, oraşele, oamenii. Oamenii mei. Oamenii mei, mă tem în fiecare zi pentru voi. Sunt devastată, nu mă pot opri din plâns, inima mea nu încetează să sângereze.

Dar sunt foarte mândră. Văzându-i pe oamenii noştri, mamele noastre, taţii noştri, fraţii noştri, surorile noastre, copiii noştri cât de curajoşi şi puternici sunt şi cum luptă pentru a te apăra. Ei sunt eroi", a scris Svitolina.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!