US Open Anda Perianu Andrei Daescu Tenis

De la "catedra", pe terenurile de la US Open | Povestea romanilor care au oferit cea mai surprinzatoare aparitie pe tabloul principal la dublu mixt

UPDATE | Andrei Daescu si Anda Perianu au deschis astazi turneul de dublu mixt de la US Open, insa au fost eliminati de Rodionova si Mirnyi, dupa un meci incheiat in doua seturi: 2-6, 4-6.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Septembrie 2015, 18:44
Data actualizarii: Miercuri 02 Septembrie 2015, 19:41

Andrei Daescu si Anda Perianu deschid competitia de dublu mixt de la US Open astazi, acestia urmand sa intre pe teren pentru duelul cu perechea formata din Anastasia Rodionova si Max Mirnyi.

Cei doi, stabiliti in Statele Unite ale Americii, au sansa de a juca pe tabloul principal al celui mai important turneu de peste ocean, dupa ce au primit un wild card din partea organizatorilor.

De la Universitate, la US Open

Anda Perianu si Andrei Daescu au o poveste interesanta. Cunoscuti in lumea tenisului, insa prea putini vizibili in ultimii ani, cei doi nu mai activeaza ca jucatori profesionisti. Acestia, in varsta de 35, respectiv 27 de ani, s-au calificat in urma participarii la un turneu amator (USTA Middle States), iar acum au sansa de a juca in ce mai importanta competitie de pe continentul american.

Fosta jucatoare profesionista in circuitul ITF, Anda Perianu e stabilita in Statele Unite de mai bine de 15 ani, aceasta fiind si prima studenta din istoria Universitatii din Oklahoma care a fost inclusa in echipa ideala a ITA. 

Castigatoare a trei titluri ITF de simplu si 5 de dublu, dar si ajunsa pana pe locul 120 mondial, Anda Perianu a jucat de-a lungul carierei si la Roland Garros, unde a invins-o in urma cu mai multi ani pe Lucie Safarova.

O jucatoare fara performante la nivel foarte inalt, romanca s-a retras din circuitul profesionist in 2009, la varsta de 29 de ani, insa nu a abandonat tenisul. Acesta a devenit antrenoare la Universitatea Cornell din Ithaka, New York, unde lucreaza impreuna cu sotul sau, Silviu Tanasoiu.

Daca sotul Andrei este antrenorul principal al echipei de tenis a universitatii, aceasta ocupa functia de Facility Manager in cadrul complexului sportiv, lucrand si cu alti romani.

Printre colegii de la Universitate se afla si Andrei Daescu (27 de ani), fostul partener al lui Florin Mergea. Retras si el din circuitul profesionist, Daescu, care in 2012 juca alaturi de Mergea, dar si in echipa de Cupa Davis a Romaniei, Daescu este secundul lui Silviu Tanasoiu la aceeasi universitate antementionata.

Cei doi au decis sa lase pentru cateva zile lucrul de la Universitatea Cornell si sa ia startul la US Open.

Modifică setările cookies