Tenis

CTP trage un semnal de alarma dupa accidentarea Simonei Halep: "E ruptura de stres!" Jucatoare cu stil similar de joc, Justine Henin si Agnieszka Radwanska s-au retras prematur

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede ca eforturile sisifice depuse de Simona Halep in ultimii zece ani au expus-o acestei accidentari. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 13 Mai 2021, 08:36
Data actualizarii: Joi 13 Mai 2021, 08:48

Cristian Tudor Popescu admite ca patania Simonei Halep de la Roma este aproape singulara in experienta sa de aproape 50 de ani petrecuti aproape de lumea tenisului. Jurnalistul si-a amintit de o accidentare similara, suferita tocmai de Horia Tecau si crede ca suma eforturilor constant depuse de Simona Halep in ultimul deceniu a cauzat aceasta intamplare nefericita. 

"Intr-o viata de peste jumatate de veac in tenis, n-am vazut ceva asemanator cu ce i s-a intamplat Simonei. Stiu ca exista fractura de stres – Horia Tecau a avut asa ceva la laba piciorului – dar ruptura musculara de stres nu mi se parea posibila. Adica, fara sa faci vreo miscare deosebita, fara sprint, frana sau spagat, mergand sau stand pur si simplu pe teren, sa plesneasca muschiul. Lacrimile, pe care i le-am vazut cu totii prima data Simonei, le inteleg – durerea e crunta si a mai fost si uluiala, si sentimentul nedreptatii: 'Se poate, asa, din senin, fara sa fac nimic?'

Cauza care a dus la cedarea "din senin" a gambei Simonei cred ca este enorma acumulare de eforturi din organismul acestei fete micute in decursul celor aproape 10 ani in care s-a mentinut, cu o constanta iesita din comun in istoria tenisului, in top 10 si top 5 mondial. A infruntat  mai mereu adversare mult mai inalte si mai puternice decat ea, a facut fata loviturilor ca din tun si meciurilor intinse pe ore intregi, a jucat mult, pentru ca a atins de atatea ori fazele finale ale turneelor. O mare jucatoare, cu un fizic asemanator, Justine Henin, a fost ingenuncheata de accidentari la 27 de ani. Firava si indemanatica Agnieszka Radwanska a fost nevoita sa abandoneze la 29 de ani. Nu ne ramane decat sa speram ca spiritul Simonei Halep va reusi inca o data sa-i impinga trupul mai departe," a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook. 

Participarea Simonei Halep la Roland Garros este pusa sub semnul intrebarii, intrucat primul diagnostic a confirmat o ruptura musculara in cazul celei de-a treia jucatoare a lumii. Anumite voci sceptice estimeaza cel putin o luna de repaus pentru romanca, lucru care ar insemna nu doar incapacitatea de a juca la Paris, ci si un sezon de iarba afectat. 

Despre trup și suflet în tenis ●Într-o viață de peste jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător cu ce i...

Posted by Cristian Tudor Popescu on Wednesday, May 12, 2021
Modifică setările cookies