Marin Cilic Goran Ivanisevic US Open Tenis

Cilic, Ivanisevic si "bucuria de a juca tenis": "Sunt mandru de ce am realizat, acum ma pot retrage"

Marin Cilic, locul 16 ATP si cap de serie numarul 14, a castigat marele trofeu de la US Open, ultimul turneu de grand slam al anului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Septembrie 2014, 14:41
Data actualizarii: Marti 09 Septembrie 2014, 14:47

Marin Cilic a declarat ca succesul de la Flushing Meadows i se datoreaza in mare parte antrenorului sau, Goran Ivanisevic.

"Mi-a redat bucuria de a juca tenis", a marturisit croatul in varsta de 25 de ani, care anul trecut a fost suspendat timp de 4 luni pentru dopaj.

"Am jucat cel mai bun tenis din viata mea. Acest titlu reprezinta multa munca in ultimul an. Goran mi-a dat ceva special, bucuria de a juca tenis. Acest succes trebuie sa fie o sursa de speranta si pentru altii: efortul care da rezultate. Cand am revenit in circuit (n.r. - dupa suspendare) am lasat in urma tot ce a fost negativ si am pastrat numai lucrurile pozitive. Asta m-a facut mai puternic, mai concentrat asupra obiectivelor", a declarat Cilici.

La randul sau, Goran Ivanisevici a afirmat ca este mandu de Cilici, dar si de el insusi si ca elevul sau a jucat ca si si cum ar fi avut o exeperienta de 20 de finale de Grand Slam.

"In calitate de antrenor, este fantastic sa vezi jucatorul tau castigand un turneu de Grand Slam intr-o asmenea maniera impresionanta. El a jucat astazi ca si cum ar mai fi disputat 20 de finale de Grand Slam. A fost mai relaxat decat Nishikori si aceasta a fost cheia. Sunt mandu de el, dar si de mine, pentru ca nu este usor sa fii antrenor. Acum imi inteleg toti antrenorii pe care i-am avut si imi cer scuze in fata lor pentru ca stiu ca este o activitate dificila. Acum, ma pot retrage",
a declarat Ivanisevici, antrenorul lui Cilici din noiembrie 2013.

Croatul Marin Cilici, locul 16 ATP si cap de serie numarul 14, a castigat US Open dupa ce l-a invins in finala, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-3, pe tenismenul japonez Kei Nishikori, locul 11 ATP si cap de serie numarul 10.

Cilici este la prima finala si primul succes intr-un turneu de Grand Slam. De asemenea, el este primul croat care reuseste o asemenea peformanta de la Goran Ivanisevici, triumfator la Wimbledon, in 2001.

Marin Cilici nu a participat la editia trecuta a US Open, deoarece era in stare de suspendare. El a fost depistat pozitiv cu un stimulant, in mai 2013, si a fost suspendat noua luni de ITF, care a considerat totusi ca jucatorul nu a incercat sa-si imbunatateasca peformantele sportive lunad o tableta de coramina-glucoza. TAS i-a redus ulterior suspendarea la patru luni.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies