Filmul complet al negocierilor esuate pentru plecarea lui Piturca la Al Ittihad: De ce s-au retras arabii de la masa discutiilor

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Septembrie 2014, 22:41
Data actualizarii: Marti 09 Septembrie 2014, 22:53

Piturca a stat mai bine de o ora in biroul lui Burleanu. sa-si negocieze despartirea! Ori platesti toti banii - 1,5 milioane de euro, ori ramai, i-a transmis Burleanu.

Reporter: Mai sunteti selectionerul Romaniei?
Piturca: Eu cred ca sunt... intrebati presedintele.

Asta declara marti, la pranz, Piturca, in toiul negocierilor pentru plecarea la arabi. Piturca si-a luat viza de Arabia Saudita. Piturca l-a intrebat pe Burleanu daca poate sa antreneze si pe Al Ittihad si nationala, in acelasi timp!

Culmea, in primavara Piturca spunea ca nu renunta la niciun euro, daca va fi dat afara. Acum, Piturca l-a rugat pe Burleanu sa mai lase din pretul despartirii.

FILMUL NEGOCIERILOR PENTRU PLECAREA LUI PITURCA LA AL ITTIHAD

UPDATE 22:30 Transferul a picat oficial! Presedintele lui Al Ittihad a anuntat intr-o interventie telefonica la Sport.ro ca mutarea nu se va mai face. Arabii nu sunt de acord sa plateasca clauza pentru Piturca, nu din cauza ca nu au bani, ci din principiu. Ei nu au stiut in niciun moment ca o astfel de clauza exista. Vedeti aici explicatiile oferite de clubul Al Ittihad pentru Sport.ro

UPDATE 19:28 Miercuri se va decide eventuala plecare a lui Piturca. In acest moment, pozitiile celor doua parti sunt ferme: arabii nu ofera mai mult de 500.000 de euro pentru Victor Piturca, in timp ce Federatia nu accepta mai putin de 1 milion de euro ca sa-l lase sa plece.

UPDATE 19:25 Razvan Burleanu refuza sa discute cu arabii pentru o suma mai mica de 1 milion de euro

UPDATE 19:19 Negocierile continua la FRF. Arabii ofera 500.000 de euro pentru Victor Piturca, in timp ce Razvan Burleanu a scazut pretentiile la 1 milion de euro.

UPDATE 18:51 Victor Piturca a reluat negocierile cu arabii veniti la Bucuresti pentru a-l convinge sa vina la Al Ittihad!

UPDATE 17:05 Negocierile dintre oficialii lui Al Ittihad si Victor Piturca au esuat! Acesta va ramane selectioner al nationalei Romaniei!

UPDATE 15:15 Daca pleaca de la nationala, Victor Piturca este obligat, conform unei clauze din contract, sa ii plateasca Federatiei 1.425.000 de euro, scrie Mediafax.

Potrivit contractului incheiat in data de 29 iunie 2011, Piturca are un salariu brut lunar de baza de 10.000 de lei si o indemnizatie sportiva anuala neta in valoare de 400.000 de euro.

Conform unei clauze din contract, partea care solicita inchierea intelegerii inainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni dupa Euro-2016) trebuie sa plateasca despagubiri, dupa cum urmeaza: "Daca pana la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre parti denunta unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevazute la punctele J1 (n.r. - 10.000 de lei brut pe luna) si J2 (n.r. - 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denuntarii unilaterale a contractului si pana la 30.11.2016, precum si, in plus, o despagubire in suma de 500.000 de euro net, platibila in 45 de zile de la data denuntarii unilaterale a contractului".

Astfel, suma pe care ar trebui sa o plateasca astazi Piturca este de 1,425 de milioane de euro. (Mediafax)


UPDATE 15:00 Piturca tine Federatia in suspans. Pentru ca nu a pus la punct toate detaliile contractuale cu arabii, dar si pentru ca demisia inseamna automat si plata unei clauze stipulate in contract, Piturca intarzie sa dea un raspuns clar cu privire la viitorul lui.

"De ce ma intrebati? Inca sunt selectionerul echipei nationale! Vorbiti cu presedintele Federatiei mai bine", a spus Piturca la iesirea din sediul FRF.

Site-ul oficial al Federatiei a postat in urma cu cateva minute un comunicat prin Razvan Burleanu isi exprima inca o data dorinta de a continua colaborarea cu Victor Piturca.

"Astazi, 9 septembrie 2014, la sediul Federatiei Romane de Fotbal, a avut loc, la solicitarea selectionerului echipei nationale a Romaniei, o intalnire a presedintelui Federatiei, domnul Razvan Burleanu, cu domnul Victor Piturca.
Intalnirea a avut menirea de a clarifica situatia la nivelul conducerii tehnice a echipei nationale, in urma ofertei pe care domnul Victor Piturca o are din partea clubului Al-Ittihad.

Federatia Romana de Fotbal doreste sa continue colaborarea cu antrenorul Victor Piturca, conform contractului aflat in derulare, in vederea asigurarii conditiilor optime pentru prima reprezentativa in preliminariile Euro 2016.

Unitatea de grup si continuitatea reprezinta doua dintre cele mai importante atuuri ale echipei nationale in acest moment si consideram ca acestea sunt esentiale in vederea obtinerii calificarii la Campionatul European din Franta, un deziderat pe care il impartasim cu toti suporterii “tricolorilor”."


UPDATE: Victor Piturca este in acest moment la FRF si discuta cu presedintele Razvan Burleanu in biroul acestuia, anunta Prosport.ro

Prosport.ro prezinta si o fotografie cu selectionerul, cel care incearca sa ajunga la o intelegere cu Burleanu.


UPDATE: FRF isi cauta selectioner insa e posibil ca Burleanu sa accepte varianta ca Piturca sa antreneze si in Arabia si la nationala in acelasi timp. Piti ar putea sa faca "naveta" cum o face Ranieri la nationala Greciei. Acesta din urma este stabilit in Italia si vine in Grecia doar cu cateva zile inainte de cantonamentul echipei inainte de jocurile din preliminarii.


Presa araba se pregateste sa ii faca primirea lui Victor Piturca, acesta urmand sa ajunga joi in Jeddah, pentru a semna pe doua sezoane cu Al Ittihad.

Arabii scriu astazi ca Piturca a obtinut viza de Arabia, alaturi de 6 alte persoane, ce vor face parte din staff-ul sau. Acestia vor fi cazati intr-un resort de lux din Jeddah, si vor primi masini de lux din partea clubului, asa cum a stipulat Victor Piturca in contract, clauzele fiind dezvaluite ieri de www.sport.ro.

Situatia la club este una tensionata, atmosfera fiind una incendiara la propriu si la figurat. Jucatorii au fost amendati de catre conducere, care i-a amenintat cu taierea a 30% din contracte, in timp ce secundul ramas interimar, Amr Anwar, a fost nevoit sa mute antrenamentele de dimineata din cauza caldurii.

"Este imposibil sa facem antrenamente in timpul zilei, asa ca am mutat sedintele de pregatire de dimineata devreme iar atunci lucram in sala, nu in aer liber", a spus Amwar in presa araba.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!