Tenis

Ce "loc de muncă" ar putea să aibă Boris Becker în pușcărie după ce a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

Fostul mare tenismen german Boris Becker, triplu campion la Wimbledon, a fost găsit vinovat în patru din cele 24 de capete de acuzare formulate împotriva sa în legătură cu falimentul personal declarat în 2017, a decis juriul unui tribunal londonez.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 14:20
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 14:32

Fostul tenismen Boris Becker ar putea lucra ca instructor de fitness în închisoare, după ce a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru că a ascuns bunuri şi împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline cu scopul de a nu-şi plăti datoriile, informează dailymail.co.uk.

Becker, în vârstă de 54 de ani, a sosit vineri la HMP Wandsworth, o închisoare de categoria B, aflată la doar 3,5 km de terenul central de la Wimbledon, unde germanul a câştigat trei trofee, după ce şi-a primit în aceeaşi zi sentinţa de 30 de luni, din care va executa probabil doar jumătate. Un fost guvernator al închisorii a declarat că Becker ar fi un bun instructor de fitness, în cazul în care ar fi interesat să lucreze în timpul detenţiei.  

"Sălile de sport sunt foarte populare în închisori, este un loc de muncă pe care mulţi deţinuţi şi-l doresc", a declarat Jerry Petherick pentru The Sun. Dar este puţin probabil ca Becker să poată lucra prea curând.

Starul tenisului ar putea executa doar 10 luni şi şi-ar putea petrece restul pedepsei cu un dispozitiv electronic, dacă oficialii decid să-l elibereze înainte de termen, relatează The Mirror. Noii deţinuţi aduşi în închisoarea Wandsworth sunt obligaţi să rămână în "aripa de carantină" a închisorii timp de şapte până la zece zile de la sosire, din cauza restricţiilor actuale privind coronavirusul.

Becker poate fi apoi transferat în închisoarea propriu-zisă. De obicei, noii deţinuţi trebuie să stea în închisoare cel puţin şase săptămâni, dând dovadă de bună purtare, înainte de a fi luaţi în considerare pentru diverse activităţi.

Wandsworth este, de asemenea, o închisoare de detenţie preventivă, folosită pentru a reţine temporar infractori care sunt transferaţi ulterior pentru a-şi ispăşi pedepsele în altă parte, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca Becker să îşi petreacă întreaga perioadă de detenţie acolo este redusă. News.ro. 

Modifică setările cookies