VIDEO Sorana Cîrstea, oprită în sferturi, la US Open. A pierdut 6-0, 6-3 în fața Karolinei Muchova

Sorana Cirstea Karolina Muchova US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 06 Septembrie 2023, 07:45
Data actualizarii: Miercuri 06 Septembrie 2023, 07:53

Sorana Cîrstea (30 WTA) a fost depășită în minimum de seturi de Karolina Muchova (10 WTA), pe cel mai mare stadion de tenis din lume. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6, 3-6


Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6, 3-6. Game, set & meci, Karolina Muchova! Cehoaica pătrunde în premieră în semifinalele turneului de la US Open. 

Sorana Cîrstea și-a încheiat cel mai lung parcurs al carierei, la New York.

Începând de luni, 11 septembrie, Cîrstea va urca pe locul 26 WTA. De asemenea, românca va părăsi SUA cu un cec în valoare de $455,000

„E o victorie dulce, iar acest stadion e incredibil. Vă mulțumesc că ați venit să ne încurajați,” a fost prima reacție a Karolinei Muchova, oferită pe terenul de joc, imediat după încheierea întâlnirii cu Sorana Cîrstea. 


Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6, 3-5 în setul 2. Mai stăpână pe propriile lovituri, Karolina Muchova reușește un nou hold cu lejeritate, pe propria servă și se apropie de o victorie în minimum de seturi. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6, 3-2 în setul 2. Cîrstea surmontează deficitul de 0-30 și trece din nou în avantaj, în acest set. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6, 2-2 în setul 2. Muchova mai reușește o serie de lovituri de necrezut și egalează la doi, după un game alb, servit cu încredere. Nu încape îndoială referitoare la numele jucătoarei care se simte mai confortabil pe teren, în aceste clipe. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6, 2-0 în setul 2. Sorana reușește primul break în meci, relansând meciul, în debutul setului secund. 


Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-6 în setul 1. Sorana Cîrstea pierde la zero primul set al partidei, în contextul unui joc greu de contracarat al Muchovei.

Stare de inspirație rarisimă din partea cehoaicei, întărită de o anduranță remarcabilă, demonstrată în game-ul patru al partidei, în care Muchova a salvat nouă mingi de break ale Soranei. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-5 în setul 1. A intervenit frustrarea în jocul Soranei Cîrstea; deși nu i-a oferit multe puncte gratuit adversarei, Cîrstea se vede condusă cu 5-0, pe fondul unui joc excelent prestat de cehoaică.

Muchova a amintit, în acest set, de jocul australiencei Ashleigh Barty, alternând cu lejeritate forța cu efectul imprimat mingilor. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-4 în setul 1. Sorana Cîrstea ratează nouă (!) mingi de break și, implicit, șansa relansării setului; Muchova pare desprinsă decisiv în manșa inaugurală, în acest moment. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-3 în setul 1. Dublu break avans pentru a zecea jucătoare a lumii; Sorana Cîrstea, surprinsă, până acum, de retururile la linie trimise de oponentă. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-2 în setul 1. Muchova servește un as la 40-30 și confirmă break-ul, cu încredere. Început mai inspirat de partidă pentru adversara Soranei. 

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova 0-1 în setul 1. Cehoaica obține break-ul, încă din startul meciului, după un forehand trimis în fileu de româncă. 


Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) și Karolina Muchova (27 de ani, 10 WTA) s-au calificat în premieră în faza sferturilor de finală ale Openului American.

Sorana Cîrstea - Karolina Muchova, programat în sesiunea de seară pe Arena Arthur Ashe

Duelul româno-ceh va avea loc în dimineața zilei de miercuri, 6 septembrie, de la ora 02:00. 

Organizatorii newyorkezi au decis să programeze meciul Taylor Fritz - Novak Djokovic în sesiunea de zi, astfel că Soranei Cîrstea și Karolinei Muchova li s-a acordat loc în prime-time, de la ora 19:00, fus orar al New York-ului. 

Cum anticipează Sorana Cîrstea meciul din sferturile de finală ale Openului American

„Anul ăsta am jucat de trei ori împotriva Karolinei. O cunosc destul de bine, dar mă cunoaște și ea. Planuri mari nu am. Normal, voi continua rutina de turneu, cu zi de antrenament urmată de ziua de joc.

Cred că va fi un meci frumos. E o jucătoare talentată, joacă plăcut vizual, dar, în același timp, și eu joc bine și sunt pregătită de sfertul de finală,” a spus Sorana Cîrstea, prefațând meciul din sferturile de finală ale US Open pentru Eurosport

Rezultatele directe dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova

  • Montreal, 2023: 7-5, 6-4 pentru Karolina Muchova
  • Miami, 2023: 7-5, 6-1 pentru Sorana Cîrstea
  • Dubai, 2023: 6-4, 7-6 (4) pentru Karolina Muchova
  • US Open, 2020: 6-3, 2-6, 7-6 (7) pentru Karolina Muchova

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!