Campioana Sabalenka s-a săturat să vorbească despre război: ce a putut să spună bielorusa despre Wimbledon

Aryna Sabalenka Australian Open 2023 Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 08:38
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 08:54

Aryna Sabalenka anticipează că va fi interzisă din nou la Wimbledon, în vara anului 2023, în contextul invaziei rusești, ajutate de Belarus, din Ucraina. 

Câștigătoarea ediției 2023 a Openului Australian, bielorusa Aryna Sabalenka (24 de ani) afirmă că interzicerea sportivilor ruși și belaruși în turneul de la Wimbledon nu a ajutat cu nimic situația globală. 

Jucătoarea născută la Minsk - actualmente număr 2 WTA - a declarat că vede ca o „problemă” faptul că i se cere să vorbească împotriva războiului peste tot pe unde merge, adăugând că nu consideră că vorbele sale ar ajuta la găsirea de soluții pentru încetarea conflictului militar. 

Aryna Sabalenka, despre interdicția Wimbledon: „Cel mai trist e că se va întâmpla din nou, la vară.”

„E ceva teribil, absolut nimeni nu susține războiul, dar problema e că trebuie să vorbim cu voce tare despre asta. De ce trebuie să o repetăm la fiecare colț? Nu o să ajute deloc, nu avem control asupra situației. Întotdeauna mi-a plăcut să joc la Wimbledon, așa că voi fi mulțumită dacă voi primi șansa de a concura din nou. 

Sunt foarte dezamăgită să văd sportul legându-se de politică. Suntem doar sportivi care își practică sportul, asta e tot. Dacă am putea face ceva, cu siguranță că am face-o, dar nu controlăm situația. Anul trecut am fost interziși la Wimbledon, ce s-a schimbat? Nimic, cel mai trist lucru în această situație e că se va întâmpla din nou, în vară,” a declarat campioana Australian Open 2023, Aryna Sabalenka, notează Punto de Break

Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!