rafael nadal Carlos Moya Jocurile Olimpice 2021 Tokyo Tenis ATP Wimbledon 2021 Tenis

Antrenorul Carlos Moya a dezvaluit presei motivul adevarat pentru care Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon si Jocurile Olimpice

Antrenorul Carlos Moya a explicat cauzele care au dus la retragerea lui Rafael Nadal de la Wimbledon si Olimpiada. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 22 Iunie 2021, 07:51
Data actualizarii: Marti 22 Iunie 2021, 07:55

Carlos Moya, antrenorul multiplului campion de Grand Slam, Rafael Nadal a dezvaluit in presa motivul pentru care elevul sau a luat hotararea de a nu participa nici la Wimbledon, si nici la Jocurile Olimpice in aceasta vara. 

"Sezonul de zgura a fost foarte greu pentru Nadal, avand multa presiune fizica si mentala. Rafa l-a terminat extenuat, iar acum isi va lua o perioada bine meritata de odihna; sportul acesta e un maraton, o cursa de lunga distanta in care deciziile grele trebuie luate. Rafael Nadal a crezut ca lucrul cel mai bun de facut e sa se opreasca si sa revina la potential maxim. 

In urma cu doi ani, Rafa a atins un punct de oboseala mentala insemnata, care a fost foarte dificil de depasit, iar acum a indicat ca e aproape de acea stare din nou. Nu isi permite sa joace intr-un turneu de mare slem daca nu e la capacitate 100%," a declarat antrenorul numarului 3 mondial, Carlos Moya, noteaza The Tennis Head

Va fi a patra oara in cariera sa cand Rafael Nadal rateaza turneul de la Wimbledon, dupa editiile din 2004, 2009 si 2016. Rafa Nadal este campion de 20 de ori in turneele de mare slem, ultimul sau titlu de calibru Grand Slam datand din octombrie 2020, cand se impunea pentru a 13-a oara la Roland Garros. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!