Stranieri

Un fost jucător al Stelei ar putea deveni selecționerul Moldovei în locul italianului trecut și pe la CFR Cluj

Naționala de peste Prut are o campanie catastrofală în preliminariile Campionatului Mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 15:00
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 14:36

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal a declarat că selecționerul Roberto Bordin nu mai poate rămâne pe banca tehnică a naționalei dacă echipa va continua să înregistreze rezultate slabe.

Moldova are un singur punct după opt meciuri în grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2022, fiind întrecută și de Insulele Feroe!

Ștefan Stoica, apreciat pentru munca de la naționala Under 21

Bordin, fost secund la CFR Cluj în mandatul lui Andrea Mandorlini, a fost numit selecționer în luna februarie, însă în cele șase meciuri în care a condus echipa a înregistrat un egal și cinci eșecuri.

”Nu văd niciun motiv pentru care să-mi dau demisia”, a spus tehnicianul italian, care ar putea fi înlocuit cu un român care deja activează în fotbalul moldovenesc.

Ștefan Stoica este selecționerul de la Under 21, a bifat în această lună două victorii consecutive în preliminariile pentru Euro (1-0 cu Țara Galilor și 1-0 cu Gibraltar) și este pe locul 3 deocamdată, la egalitate de puncte cu locul 2 (Olanda), într-o grupă în care mai joacă și liderul Elveția și Bulgaria.

”Naționala trebuie să fie condusă de un antrenor autohton”

Întrebat despre posibilitatea de a prelua prima reprezentativă a Moldovei, Ștefan Stoica a declarat însă la Moldova 1 că ”nu se pune problema că eu aș putea prelua prima reprezentativă”.

”Naționala trebuie să fie condusă de un antrenor autohton”, a mai spus fostul jucător al Universității Craiova, trecut vremelnic și pe la Steaua pe finalul carierei.

În ciuda celor spuse de Stoica, presa de peste Prut îl consideră favoritul federației pentru banca tehnică a naționalei. El a mai antrenat în 2015 Moldova, din postură de interimar.

Modifică setările cookies