Stranieri

Pentru ce nationala va juca Adrian Rus dupa mega scandalul din Ungaria! ULTIMA ORA: "E 100% ca va juca la noi!"

Selectionerul Cosmin Contra a lamurit situatia fundasului Adrian Rus.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 August 2019, 22:11
Data actualizarii: Marti 27 August 2019, 22:33

Fundasul de 23 de ani a fost convocat pentru dubla cu Spania si Malta din preliminariile Euro 2020. Maghiarii de la Mol Vidi s-au enervat. Federatia de la Budapesta ar fi vrut si ea sa-l aiba pe Rus. In mod bizar, Rus a fost trimis la echipa a doua a clubului sau imediat dupa ce le-a transmis sefilor federatiei ca isi doreste sa imbrace tricoul Romaniei. Cosmin Contra a vorbit despre situatia lui Rus si spune ca 100% va juca pentru nationala.

"Cum am trimis acea convocare, vineri i s-a comunicat ca merge la echipa a doua, dupa ce a jucat titular si dupa ce echipa a castigat cu 3-1. Nu stim daca e o forma de a se razbuna pe jucator sau antrenorul nu conteaza pe Adrian Rus. Am inteles de la agentul lui ca s-a dus la directorul sportiv cu o oferta si l-au declarat netransferabil pe Rus.

El a spus ca dupa ce s-a calificat la Euro cu nationala sub 21 de ani si a trait ce a trait la acel Campionat European si i-a cantat imnul vrea sa joace pentru echipa nationala a Romaniei. I s-a comunicat sa nu joace la echipa a doua. A jucat el, pentru ca l-am rugat sa mearga sa joace, sa aiba meciuri in picioare. Va veni la nationala Romaniei si 100% va juca", a spus Cosmin Contra pentru Telekomsport.

Federatia il sustine in totalitate pe Adi Rus

Dupa dezvaluirile lui Cosmin Contra in privinta situatiei incredibile a lui Rus, FRF a reactionat la randul ei. Federatia isi anunta sustinerea totala pentru fotbalist.

"Inca speram sa fie o coincidenta trimiterea lui Adi Rus la echipa secunda a clubului imediat dupa primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativa a Romaniei pentru partidele cu Spania si Malta din preliminariile Euro 2020 si dupa ce jucatorul si-a manifestat clar dorinta de a imbraca tricoul Romaniei. Ar fi nedrept ca jucatorului sa i se incalce dreptul la performanta sportiva pentru optiunea lui de a reprezenta Romania. Aceasta optiune este protejata, iar orice presiune psihica si orice tratament ijust si discriminatoriu ne determina totdeauna sa aparam drepturile si interesele jucatorului.

O astfel de actiune din partea clubului ar incalca principiile FIFA si UEFA cu privirea la interzicerea oricarui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane in cadrul relatiilor dintre jucatori si cluburile unde isi desfasoara activitatea. FRF a informat FIFA si UEFA cu privire la situatia in care se afla Adrian Rus, solicitand evaluarea acesteia si adoptarea masurilor care se impun. Federatia Romana va continua sa monitorizeze evolutia situatiei si va intreprinde toate actiunile in sprijinul lui Adrian Rus", scrie FRF in comunicat.

STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies