Vladislav Blanuta Pescara Rapid Serie B serie c Stranieri

GALERIE FOTO Românul de 20 de ani dorit de Napoli și Atalanta a jucat primul său meci din acest sezon

Atacantul evoluase până acum doar în campionatul Primavera, unde s-a remarcat cu o ”dublă” în meciul cu AC Milan.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 12:10
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 12:19

Vladislav Blănuță (20 de ani împliniți în această lună și 1,90 metri înălțime), atacant cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a jucat câțiva ani în România și din vara lui 2019 se află la Pescara, pentru care a bifat 45 de minute în Serie B în sezonul trecut.

În România a jucat la Regal Sport și Rapid București

La noi în țară a evoluat doar la nivel de juniori, transferându-se de la Regal Sport (Academia Atletico Madrid din București) la Rapid București, unde însă nu a fost promovat la prima echipă, pe atunci în Liga 3, și de unde a preferat să plece în Italia.

În acest sezon, Blănuță a jucat prima dată pentru Pescara (locul 4 în Serie C) în meciul de ieri cu Viterbese, după ce evoluase în actualul campionat doar pentru echipa Primavera, la care în tur a înscris 4 goluri, inclusiv o dublă cu AC Milan, și a dat o pasă decisivă. În victoria cu Viterbese, scor 3-1, a intrat în minutul 64.

Jocurile bune de la Primavera l-au făcut interesant pentru cluburile din Serie A

Evoluțiile bune ale lui Blănuță din campionatul de tineret au atras atenția unor cluburi importante din Peninsulă. 

Pescara Sport 24 a scris zilele trecute că Atalanta, echipă de Liga Campionilor, îi urmărește pe Blănuță și pe coechiperul acestuia, mai tânărul Delle Monache. Iar Rete8 a menționat interesul lui Napoli, echipă care se luptă la titlu în Serie A.

A fost lăudat în presa italiană

”Este un atacant tipic modern, capabil să îmbine calitățile fizice ale vârfului de careu pur cu cele ale unui al doilea atacant, utile și fundamentale în faza de construcție. 

El coboară deseori pentru a primi mingea și apoi îi servește pe coechipierii de pe benzi sau pe cei de la mijloc, care urcă în spațiile centrale create chiar de Blănuță”, l-a caracterizat site-ul SerieBNews pe tânărul atacant.

Foto: pescaracalcio.com

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!