Nicolae Stanciu Slavia Praga transfer nicolae stanciu Wuhan Three Towns Stranieri

Presa din China, elogii pentru Nicolae Stanciu: "Este un maestru al paselor și al controlului mingii"

Nicolae Stanciu este aproape de un transfer în China, la formația  Wuhan Three Towns. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 08:52
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 08:59

Așa cum presa din Cehia a scris în această săptămână, Slavia Praga a primit o ofertă impresionantă pentru Nicolae Stanciu, în valoare de aproximativ patru milioane de euro, de la formația chineză Wuhan Three Towns, nou-promovată în prima ligă.

Campioana Cehiei a emis un comunicat pe site-ul oficial în care a explicat situația jucătorilor absenți, inclusiv a mijlocașului român.

"Nicolae Stanciu nu este în lot, își negociază un transfer în străinătate. Vă vom ține la curent despre situația sa", se arată pe site-ul Slaviei.

Ce scrie presa din China despre jucătorul român 

"Nicolae Stanciu este un internațional român care a evoluat pentru Slavia Praga, echipă importantă din Cehia, care are în palmares trofee importante, iar Stanciu a fost liderul lor în ultimele sezoane. 

Statisticile arată că Stanciu nu este un fotbalist care se bazează pe fizic și care nu mușcă din adversari, dar este un maestru al paselor și al controlului mingii, care deține calități tehnice incontestabile și este foarte bun în organizarea și crearea fazelor periculoase. 

Pentru Slavia Praga a marcat 25 de goluri și 30 de pase decisive în cele 111 meciuri jucate, iar în acest sezon a izbutit 3 goluri și 5 assisturi în 21 de partide.", au scris cei de la k.sina.com.cn.

Nicolae Stanciu, OUT de la echipa națională?

O eventuală plecare a lui Nicolae Stanciu în China ar însemna și pierderea echipei naționale pentru cel care a evoluat constant sub tricolor în ultimii șase ani, crede Helmut Duckadam.

"Din păcate pentru Edi, are deja două nume care pare că nu vor mai face parte, cel puțin la început, din echipa națională. Mă refer la Ianis Hagi, care e accidentat, și la Stanciu, dacă va pleca în China. Probabil că echipa națională nu mai este un obiectiv pentru Stanciu.

Chiar acum am citit că mai trebuie să facă vizita medicală și pleacă în China. Dacă lotul are patru zile la dispoziție, o zi și jumătate o face pe drum din China, deci nu știu cine va putea să meargă să-l urmărească. În momentul în care alegi să joci în Arabia Saudită, China sau SUA, practic îți iei adio de la echipa națională. Asta e părerea mea", a spus Helmut Duckadam, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la PRO X.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!