Fotbal intern

Clubul din România care dă lovitura după transferul lui Stanciu în China: "Un adevărat miracol!"

Nicolae Stanciu este foarte aproape să lase fotbalul din Europa pentru o experiență în China.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 15:38
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 15:39

Presa din Cehia a anunțat, joi dimineață, că Stanciu este foarte aproape de a semna cu Wuhan FC, formație din prima ligă a Chinei, care i-ar oferi un salariu mult mai mare decât cel pe care îl încasează în prezent la Slavia Praga. De asemenea, și campioana Cehiei ar fi primit o ofertă importantă, aproape 4 milioane de euro pentru jucătorul român.

Unirea Alba Iulia dă lovitura după transferul lui Nicolae Stanciu în China

Un transfer al lui Nicolae Stanciu la Wuhan, în schimbul sumei de 4 milioane de euro, ar aduce o sumă uriașă în contul echipei care l-a format pe mijlocașul român, Unirea Alba Iulia. Formația din Liga 3 ar urma să încaseze aproximativ 106.000 de euro în urma acestei mutări, sumă reprezentând un procent din taxa de solidaritate, scrie Ziarul Unirea.

AFC Unirea 1924 ocupă locul 10, ultimul din Liga 3, seria 9, după primele 15 meciuri din acest sezon, iar o astfel de sumă ar însemna "un adevărat miracol pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri", după cum remarcă presa locală.

Nicolae Stanciu a fost crescut la Unirea Alba Iulia, formație la care a evoluat până la vârsta de 18 ani. În 2011, mijlocașul era vândut la FC Vaslui, iar ulterior mai evolua pentru FCSB, Anderlecht, Sparta Praga, Al Ahli și Slavia Praga.

Conform FRF, dacă un jucător profesionist se transferă înainte de expirarea contractului, se deduc 5% din cuantumul oricărei compensaţii (excluzând compensaţia de formare plătită fostului său club) şi se distribuie de către noul său club sub formă de contribuţie de solidaritate clubului/cluburilor care a/au fost implicat(e) în formarea şi educarea respectivului jucător de-a lungul anilor.  Această contribuţie de solidaritate reflectă numărul de ani (fiind calculată proporţional, în cazul în care durata e mai mică de un an) pentru care a fost legitimat la clubul/cluburile în cauză în perioada dintre anul competiţional în care a împlinit 12 ani şi anul competiţional în care a împlinit 23 de ani.

Unirea Alba Iulia spera ca Nicolae Stanciu să plece de la Slavia Praga încă din vara anului trecut, când Galatasaray făcuse o ofertă pentru mijlocașul român.

Modifică setările cookies