Stranieri

GALERIE FOTO N-a avut loc la Rapid, a plecat în Italia, iar acum este dorit de Napoli și Atalanta!

Tânărul jucător a fost legitimat la echipa giuleșteană în sezonul în care aceasta evolua în Liga 3.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 10:47
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 10:54

Vladislav Blănuță (20 de ani împliniți în această lună și 1,90 metri înălțime), atacant cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a jucat câțiva ani în România și din vara lui 2019 se află la Pescara, grupare pentru care a apucat să debuteze în Serie B sezonul trecut, când echipa a retrogradat.

La noi în țară a evoluat doar la nivel de juniori, transferându-se de la Regal Sport (Academia Atletico Madrid din București) la Rapid București, unde însă nu a fost promovat la prima echipă, pe atunci în Liga 3, și de unde a preferat să plece în Italia.

A înscris o dublă împotriva lui AC Milan în campionatul Primavera

Evoluțiile bune ale lui Blănuță din campionatul Primavera (4 goluri, inclusiv o dublă cu AC Milan, și o pasă decisivă în tur) au atras atenția unor cluburi importante din Peninsulă. 

Pescara Sport 24 a scris zilele trecute că Atalanta, echipă de Liga Campionilor, îi urmărește pe Blănuță și pe coechiperul acestuia, mai tânărul Delle Monache. Iar Rete8 a menționat interesul lui Napoli, echipă care se luptă la titlu în Serie A.

În aceste condiții, Pescara l-a ”blindat” recent pe Blănuță cu un nou contract, valabil până în vara lui 2025!

Lăudat după debutul în Serie B

”Este un atacant tipic modern, capabil să îmbine calitățile fizice ale vârfului de careu pur cu cele ale unui al doilea atacant, utile și fundamentale în faza de construcție. 

El coboară deseori pentru a primi mingea și apoi îi servește pe coechipierii de pe benzi sau pe cei de la mijloc, care urcă în spațiile centrale create chiar de Blănuță”, astfel l-a caracterizat site-ul SerieBNews pe tânărul atacant, după debutul acestuia în sezonul trecut din Serie B, când a jucat o repriză în Virtus Entella - Pescara 3-0.

Vladislav (sau Vlad) Blănuță este fiul lui Eduard Blănuță, selecționerul echipei naționale feminine a Republicii Moldova.

Modifică setările cookies