radu dragusin Florin Manea Genoa Stranieri

"Juventus a greșit". Anunțul făcut în Italia despre viitorul lui Radu Drăgușin

Radu Drăgușin (21 de ani) a promovat cu Genoa în Serie A din postura de titular incontestabil, iar tânărul fundaș central a devenit piesă de bază și în naționala României.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Septembrie 2023, 08:58
Data actualizarii: Joi 21 Septembrie 2023, 09:11

Fundașul a avut evoluții apreciate în sezonul precedent, soldat cu promovarea celor de la Genoa în Serie A, și a fost cumpărat definitiv de "Gifon" de la Juventus.

Într-un interviu acordat pentru o publicație din Italia, Florin Manea a vorbit despre situația fundașului român, explicând că se simte bine la Genoa și că nu se grăbește să plece până nu primește o propunere potrivită.

"Mi-a plăcut evoluția lui împotriva atacantului nigerian. A jucat deja împotriva lui Immobile și a lui Zapata, alți doi atacanți minunați. Îl știu pe Radu de când avea 16 ani, a avut o creștere incredibilă, ținând cont de nivelul la care a ajuns.

Dacă cineva avea îndoieli despre nivelul său în Serie A, cred că acum s-au convins. 

Planul a fost să rămână la Genoa, nu este capătul lumii dacă va mai sta încă un sezon, are posibilitatea de a crește, nu se grăbește să plece. Totuși, dacă va exista o ofertă importantă, o vom analiza. Dar repet, fără grabă.

Cred că Juventus a greșit atunci când l-a vândut pe un preț atât de mic (n.r. - 5,5 milioane de euro). Așa se întâmplă în fotbal, iar Genoa a profitat și merită respect pentru a crezut în el.

Sunt cluburi din Premier League care mă sună, se interesează de situația lui, dar nu există o ofertă scrisă deocamdată. Este normal să fie analizat, este un jucător tânăr care evoluează în Serie A și care o face bine", a declarat Florin Manea, într-un interviu acordat pentru Sport Italia.

Secretul ascensiunii lui Drăgușin, o dietă specială

Florin Manea, agentului lui Radu Drăgușin, spune că evoluția rapidă a internaționalului român are o bază solidă, construită pe o etică de muncă ireproșabilă și pe o atenție în privința dietei sale. 

"Am mai zis, Radu Drăgușin își cântărește mâncarea, știe ce să mănânce înainte de meci, după meci. Atâția carbohidrați, atâta proteină vegetală, atâta proteină animală. A trebuit să câștige rapid masă musculară și a fost criticat în România, spuneau unii că 'e prea mare'. O fi prea mare pentru Liga 1, dar nu e prea mare pentru Lautaro Martinez, Romelu Lukaku sau Dusan Vlahovic. Ca să le faci față trebuie să fii la un anumit nivel fizic, pentru că altfel nu ai nicio șansă în fața lor.  

Are niște meniuri făcute de nutriționiști pe care le respectă cu sfințenie. A văzut la Cristiano Ronaldo că trebuie să știi câte proteine mănânci, să fii atent la tot ce consumi. O să se despice cerul înainte să bea el o cola sau să mănânce o shaorma! Nutriționistul lui Ronaldo i-a făcut primul meniu, apoi a lucrat cu cei de la cluburi și a studiat foarte mult această chestiune. Mâncarea e foarte importantă în pregătire și în recuperare, așa că e foarte atent la acest capitol. Se odihnește bine, nu e genul lui să meargă prin cluburi, chiar a cerut clubului să-i ia un apartament într-o zonă liniștită a orașului, se ține și de școală", a declarat impresarul, pentru Sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!