"Îl aduceți înapoi pe Moruțan?". Răspunsul antrenorului de la Galatasaray 

okan buruk Galatasaray Olimpiu Morutan Pisa Turcia Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 09:03
Data actualizarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 11:01

Olimpiu Moruțan (23 de ani) a fost împrumutat de Pisa în vara anului trecut, de la Galatasaray, până la finalul sezonului, iar italienii l-ar putea transfera definitiv.

Mijlocașul român a avut evoluții consistente în Serie B și a fost adesea lăudat de presa italiană. În 20 de meciuri strânse până acum la Pisa, dintre care 13 ca titular, Moruțan a marcat 5 goluri și a oferit 7 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai formației pregătite de Luca D'Angelo.

"Îl aduceți înapoi pe Moruțan?". Răspunsul antrenorului de la Galatasaray 

La o conferință de presă, Okan Buruk, antrenorul lui Galatasaray, a fost întrebat dacă sunt șanse ca Moruțan să revină la formația turcă din sezonul viitor, având în vedere că are prestații entuziasmante în Italia. Tehnicianul nu a oferit un răspuns clar, însă a lăsat de înțeles că viitorul românului depinde mai mult de Pisa, care îl poate transfera definitiv.

"Îi urmărim pe jucătorii care sunt împrumutați, însă nu știu dacă cluburile respective își vor folosi opțunile de transfer defintiv. Am văzut că Mustafa Muhammed (n.r - împrumutat la Nantes) se află într-o formă bună. 

Moruțan, la fel, a fost foarte eficient în ultima vreme, îi urmărim meciurile. Sunt jucătorii noștri și vom face o evaluare la finalul sezonului", a spus Okan Buruk, citat de Takvim.

Cum îl poate transfera definitiv Pisa pe Olimpiu Moruțan

Pisa îl poate transfera definitiv pe Olimpiu Moruțan în schimbul sumei de 5,5 milioane de euro. Conform înțelegerii, dacă mijlocașul joacă cel puțin 45 de minute în 25 de meciuri, iar echipa promovează în Serie A, mutarea se va activa automat.

  • După 21 de etape scurse din Serie B, Pisa ocupă locul 6, care duce în play-off-ul de promovare, cu 30 de puncte

Totuși, impresarul Ioan Becali a declarat în decembrie că Pisa încearcă să reducă clauza de transfer definitv.

”Am o idee și o discut cu Galatasaray. Tatonez terenul pentru a înțelege dacă clubul turc va dori să-și reducă pretențiile din acordul existent. Clauza de transfer s-ar modifica de la 5,5 milioane de euro, în jurul a 3 milioane de euro.

Sunt niște mici probleme la Galatasaray, din punct de vedere economic. În ianuarie, o injecție de fonduri ar fi utilă pentru club. Dacă ar renunța la 2 milioane de euro și l-ar face jucătorul Pisei, ar fi o soluție rezonabilă pentru toată lumea.

Trebuie să vedem dacă este posibilă o asemenea înțelegere”, spunea Giovanni Becali, potrivit La Nazione.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!