"Daca accepta, putea sa se lase la 25 de ani, atatia bani lua in cativa ani!" Ce contract GIGANTIC a refuzat Ianis Hagi

Ianis Hagi a preferat sa mearga la Genk, desi avea o oferta mult mai buna din punct de vedere financiar de la Spartak Moscova.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 August 2019, 12:21
Data actualizarii: Miercuri 28 August 2019, 12:26

Desi se fereste sa pronunte sume, Gica Popescu, presedintele Viitorului, spune ca Ianis ar fi castigat un salariu imens in Rusia. "La cati bani facea, putea sa se lase la 25 de ani", anunta Popescu. Ianis a preferat insa Genk, de unde spera sa faca pasul spre un mare club din Europa.

"Fiecare isi negociaza viitorul in functie de prioritati, de cum vede viata. Sunt fotbalisti pentru care primeaza partea financiara si fotbalisti pentru care primeaza performanta. Am avut vara asta cel mai elocvent exemplu. Contractul de la Spartak Moscova era de o dimensiune financiara uriasa, dar el a ales partea sportiva. Intotdeauna ma rog ca viata sa-l rasplateasca pentru corectitudinea lui fata de fotbal. Daca alegea Spartak, din punct de vedere financiar avea viata rezolvata. La 25 de ani putea sa se lase pentru ca avea atat de multi bani castigati incat putea sa-si puna ghetele in cui. A zis ca nu vrea. A vrut Genk, a ales partea sportiva. A fost o alegere foarte grea", a explicat Popescu la PRO X.

Seful Viitorului nu e ingrijorat in privinta criticilor pe care le-a primit Ianis dupa primele meciuri la Genk. Popescu e convins ca Hagi Jr. va incepe sa joace dupa ce va depasi perioada de adaptare la fotbalul din Belgia.

"Orice jucator are nevoie de o perioada de adaptare, indiferent ca se numeste Zidane, Suarez sau Ianis Hagi. Unii se adapteaza in 2-3 luni, altii in 6-7-8 luni de zile. E in cunoastere acum. E alt antrneor, alta asezare a echipei. Antrenorul abia dupa 3 saptamani de cand a ajuns acolo s-a asezat cu el la discutie si s-au inteles, au vorbit despre pozitie in teren si alte lucruri tactice. Va avea timp sa joace, e un plan facut impreuna cu antrenorul", a spus Popescu.

CITESTE SI

Modifică setările cookies