NEWS ALERT Corriere dello Sport aruncă astăzi bomba: Daniel Boloca va fi convocat la naționala Italiei de selecționerul Luciano Spalletti!

Daniel Boloca Echipa Nationala edward iordanescu Luciano Spalletti nationala Italiei Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 12:35
Data actualizarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 13:04

Mijlocașul româno-italian a bifat doar 6 minute în 4 meciuri pentru ”tricolorii” lui Edward Iordănescu.

După cele 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în 4 partide pentru naționala României, mijlocașul central Daniel Boloca (24 de ani) a convins la un stagiu de pregătire la reprezentativa Italiei, încă antrenată atunci de Roberto Mancini, iar acum se află pe lista noului selecționer Luciano Spalletti!

Corriere dello Sport scrie astăzi că Spalletti se gândește serios la convocarea lui Boloca pentru meciurile cu Malta (14 octombrie) și Anglia (17 octombrie) din preliminariile Euro 2024.

Mijlocașul-revelație de la Sassuolo este oricum monitorizat de selecționer și este caracterizat de Corriere dello Sport drept ”posibila surpriză” din lotul Italiei.

Daniel Boloca, jucătorul ideal pentru ”un antrenor care iubește fotbalul frumos”

”Dacă ar putea selecționerul Italiei, Spalletti, să se gândească serios la Boloca pentru naționala noastră? Absolut!

O să vă spun mai multe: în '96 am făcut cursul de antrenorat cu Spalletti. Pe atunci m-a întrebat despre atacantul Fabio Artico de la Pro Vercelli. I-am vorbit bine despre el și în cele din urmă a decis să-l ia la Empoli. 

Boloca are caracteristici pe care un antrenor care iubește fotbalul frumos și care joacă fotbal într-un anumit fel, cum este Spalletti, le-ar putea folosi. 

Să mă sune și pe mine să mă întrebe de Daniel? Nu-și va mai aminti de mine acum, au trecut mulți ani și antrenez la amatori (râde), declara zilele trecute, pentru Tuttomercatoweb, fostul antrenor al lui Boloca de la Fossano, Fabrizio Vassi.

Daniel Boloca, de la naționala României la naționala Italiei

Parcursul excepțional al lui Daniel Boloca din ultimii doi ani a fost prezentat de Sport.ro în mai multe articole.

Cu doar 6 minute oferite de selecționerul Edward Iordănescu în cele 4 meciuri pentru care a fost convocat anul trecut la naționala României, Daniel Boloca și-a văzut în continuare de treabă în Italia, acolo unde a fost chemat la ”Squadra Azzurra” de Roberto Mancini și unde a ajuns titular în Serie A la Sassuolo, care l-a transferat în vară de la nou-promovata Frosinone după ”o afacere de peste 10 milioane de euro” (Sassuolo News).

La naționala României, Daniel Boloca a fost convocat în premieră de Edward Iordănescu în luna septembrie a anului trecut, pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor: nu a prins însă lotul în 1-1 cu Finlanda și a rămas pe banca de rezerve în 4-1 cu Bosnia și Herțegovina.

În amicalele din noiembrie, mijlocașul central a jucat ultimele șase minute din România - Slovenia 1-2 și a rămas din nou pe banca de rezerve în 5-0 cu Republica Moldova.

Ulterior, în decembrie, Boloca a evoluat toate minutele în jocul-test de la naționala Italiei disputat la Coverciano sub privirile fostului selecționer Roberto Mancini.

Foto: Getty for FIGC

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!