FOTO ȘI VIDEO Antrenorul lui Bordeaux s-a convins de Alexi Pitu după primul meci! Ce a spus tehnicianul despre român 

alexi pitu David Guion Girondins de Bordeaux Stranieri
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 23:30
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 23:31

Girondins de Bordeaux s-a duelat în deplasare Dijon în etapa cu numărul 20 din Ligue 2, scor 0-3. 

Alexi Pitu (20 ani) a fost trimis în teren de David Guion în minutul 72 al partidei, când echipa sa conducea deja cu 3-0. Tehnicianul a vrut să îl vadă la treabă pe jucătorul transferat în urmă cu două zile, care a apucat să efectueze și primul antrenament alături de noua sa echipă. 

Românul și-a făcut simțită prezența pe teren cu o pasă în profunzime trimisă pe lângă apărarea adversă, pasă de care însă colegii săi nu au reușit să profite. Aflat la primul său meci în Ligue 2, Alexi Pitu a reușit să atragă remarci pozitive din partea antrenorului. 

Antrenorul lui Bordeaux, încântat de Alexi Pitu 

David Guion a vorbit la finalul meciului cu Dijon despre victoria importantă obținută de echipa sa și a ținut să comenteze și debutul lui Alexi Pitu. Tehnicianul s-a arătat încântat de „prospețimea” arătată de român, punctând că se poate observa deja talentul pe care jucătorul îl are. 

„Copilul a ajuns la mijlocul săptămânii, e plin de prospețime, poți vedea din start că simte fotbalul, îl miroase. Balonul acela pe care îl pune în spatele celor doi din apărare, e magnific, el este. 

Trebuie ca și el să descopere Ligue 2, e multă densitate fizică...însă vedem că este un jucător care simte fotbalul”, a declarat David Guion conform maligue2.fr

Portretul lui Alexi Pitu în presa din Franța

Publicația Sud Ouest, pentru care președintele lui Bordeaux, Gerard Lopez, a confirmat zilele trecute sosirea lui Pitu, a oferit și detaliile mutării, diferite față de cele anunțate la noi în țară.

Publicația franceză i-a făcut și un portret românului Alexi Pitu: ”Născut la Karlsruhe, în Germania, versatilul jucător de 1,78 metri, de picior drept, folosit în principal pe partea stângă, dar care a jucat și pe dreapta, a fost format la Academia Gheorge Hagi înainte de a debuta la nivel de seniori la 16 ani, la Constanța, în iulie 2018. 

El are deja 86 de meciuri la profesioniști (5 goluri, 11 pase de gol) și a avut o primă jumătate de sezon promițătoare în prima ligă din România (5 goluri și 5 pase de gol în 20 de apariții)”.

„La 20 de ani, Pitu controlează cu ușurință balonul pe spații mici și are capacitatea de a pătrunde atânc în terenul adversarilor, reușind astfel să-i seducă pe oficialii lui Bordeaux”, au scris jurnaliștii de la L'Equipe despre fotbalistul român după anunțul transferului. 

Sursa foto: girondins.com/Twitter @girondins 

VIDEO - Declarațiile lui Alexi Pitu la plecarea din țară 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!