Campion în Franța, Viorel Moldovan reacționează după transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

Viorel Moldovan alexi pitu Bordeaux Nantes Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 12:16
Data actualizarii: Sambata 28 Ianuarie 2023, 12:16

Alexi Pitu (20 de ani) a fost transferat de Bordeaux de la Farul Constanța pentru două milioane de euro.

Fost campion în Ligue 1 cu Nantes, Viorel Moldovan a oferit o primă reacție după cel mai spectaculos transfer al iernii în fotbalul românesc.

Moldovan este convins că Alexi Pitu nu va avea o misiune ușoară în Ligue 2, chiar dacă echipa sa este pe locul doi, care asigură promovarea directă în primul eșalon din Franța.

Viorel Moldovan: ”Impactul va fi destul de profund pentru el”

„Nu îi va fi uşor. Impactul va fi destul de profund pentru el, chiar dacă e Ligue 2. E mult mai complicat decat Ligue 1. Se joacă fotbal mai puţin. Se bazează pe forţă. El are un deficit, nu are forţă.

Are alte calităţi care pot să compenseze: abilitate tehnică, viteză de gândire. Cred că gândeşte destul de repede, compensează prin faptul că nu are aceste lucruri, iar acolo va fi nevoit să gândească mult mai rapid.

Am văzut şi la Ilie (n.r. Rareș Ilie, de la Nice). A fost forţat de Favre la început şi a ieşit din circuit. A avut concurenţă. A trecut şi Bordeaux prin multe. A fost retrogradată, dar Federaţia Franceză de Fotbal a intervenit şi a evitat să retrogradeze în divizia naţională (n.r. liga a treia franceză).

A fost bine pentru că au mai degresat masa salarială şi au pus accent pe academie şi jucători tineri. În campionat funcţionează foarte bine. Sunt pe locul 2.

Rămâne de văzut cum se va integra. Nu-i va fi uşor, va fi complicat. Va trebui să fie atent la toate aspectele pe care antrenorul i le cere. Au mai fost exemple în care jucătorii români au mers şi nu s-au integrat”, a declarat Viorel Moldovan, pentru Orange Sport.

Portretul lui Alexi Pitu în presa din Franța

Publicația franceză i-a făcut și un portret românului Alexi Pitu: ”Născut la Karlsruhe, în Germania, versatilul jucător de 1,78 metri, de picior drept, folosit în principal pe partea stângă, dar care a jucat și pe dreapta, a fost format la Academia Gheorge Hagi înainte de a debuta la nivel de seniori la 16 ani, la Constanța, în iulie 2018. 

El are deja 86 de meciuri la profesioniști (5 goluri, 11 pase de gol) și a avut o primă jumătate de sezon promițătoare în prima ligă din România (5 goluri și 5 pase de gol în 20 de apariții)”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!