Gică Hagi a vorbit în urma mutării lui Alexi Pitu la Bordeaux. Ce a spus despre suma de transfer

Gica Hagi alexi pitu Farul Constanta Girondins de Bordeaux Superliga Gică Hagi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 19:29
Data actualizarii: Vineri 27 Ianuarie 2023, 19:28

Farul Constanța l-a cedat pe Alexi Pitu după ce românul născut la Karlsruhe în Germania a bifat 86 de apariții pentru trupa lui Gică Hagi, a înscris cinci goluri și a pasat decisiv în 11 situații.

Victor Becali a spus recent că echipa de la nivelul mării a încasat două milioane de euro de pe urma plecării lui Alexi Pitu la Girondins de Bordeaux.

Gică Hagi a vorbit în urma mutării lui Alexi Pitu la Bordeaux. Ce a spus despre suma de transfer

Înainte de FCSB - Farul, Gică Hagi a abordat mai multe subiecte, printre care și transferul lui Alexi Pitu în Franța. „Regele” a evidențiat faptul că suma i-a priit clubului și că este un fix cu procente și bonusuri.

„(n.r. despre Alexi Pitu) A plecat la un club foarte mare. A plecat în liga talentelor unde sunt foarte mulți jucători, o șansă pentru el. Trebuie să o ia ca pe o mare provocare. Era șansa lui, să vină să te dorească Bordeaux nici nu trebuie să te gândești de două ori. Cum a crescut la noi, eu cred că poate să facă și acolo. Are nevoie de timp să se adapteze.

Noi am dat jucători la toate nivelurile și am produs jucători foarte mulți, foarte buni. Suma pe care a plecat a fost o sumă bună, nu o sumă extraordinar de mare. A fost un fix cu procente și cu bonusuri, care pot și nouă să ne facă bine”, a spus Gică Hagi în cadrul unei conferințe de presă.

Prima reacție a lui Alexi Pitu după ce s-a înțeles cu Girondins Bordeaux: „Am încredere în calitățile mele!”

„Sunt foarte fericit pentru acest transfer. Bine, încă nu s-a realizat. Fac vizita medicală și după aceea vom vedea ce va fi. Am aflat de interesul celor de la Bordeaux exact după meciul cu CFR. M-a sunat mister și mi-a spus. A fost așa din scurt. Nu m-am gândit la o plecare. Am jucat, mi-am făcut treaba și a venit și acest transfer. Este un pas important. Este o echipă puternică, de tradiție. Sunt pregătit. Sper să facem o figură foarte bună până în vară și să promovăm.

Unchiul meu (n.r. - Adrian Pitu, fost jucător al Stelei) mi-a spus să am încredere multă în mine și totul va fi bine. Nu numai Zidane a plecat de acolo... au fost foarte mulți jucători talentați. Nu vreau să mă compar cu alți jucători. Sper să-mi fac treaba cât mai bine. Am încredere în calitățile mele. Cred că pot să mă impun acolo”, a spus Alexi Pitu la plecarea în Franța.

Născut la Karlsruhe în Germania, Pitu s-a format la Academia Gheorge Hagi şi a debutat la seniori în 2018, la 16 ani. Aripa stângă a marcat cinci goluri în 20 de meciuri disputate în acest sezon pentru Farul Constanța.

  • 1.4 milioane de euro este cota lui Alexi Pitu conform Transfermakt
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!