Vladimir Putin a numit cei trei jucători favoriți ai săi! Un singur rus se află pe lista preferaților

Vladimir Putin Rusia Stiri Vladimir Putin a numit cei trei jucători favoriți ai săi! Un singur rus se află pe lista preferaților
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 20:21
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 20:10

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit un singur jucător legendar din patria sa natală dintre cei trei fotbaliști preferați din toate timpurile.

Putin, în vârstă de 69 de ani, a făcut o vizită în China înainte ca Rusia să găzduiască Cupa Mondială din 2018. Potrivit agenției de știri ruse TASS , lui Putin i s-a cerut părerea despre fotbaliștii pe care „i-a considerat remarcabili”.

Putin și cei trei fotbaliști favoriți

  • Vladimir Putin a numit cei trei jucători favoriți ai săi! Un singur rus se află pe lista preferaților

Legendarul Pele și senzaționalul Diego Maradona sunt ambii prezenți în alegerile liderului rus. Iar cel de-al treilea fotbalist care a ajuns pe lista lui Putin a fost nimeni altul decât legenda lui Dinamo Moscova Lev Yashin, care s-a aflat pe afișul oficial al Cupei Mondiale din 2018.

Yashin este considerat cel mai mare portar al tuturor timpurilor, „Păianjenul Negru” fiind singurul portar din istorie care a ridicat Balonul de Aur.

Goalkeeper-ul rus, care s-a stins din viață în 1990, la vârsta de 60 de ani, a avut 72 de apariții la naționala Uniunii Sovietice și și-a petrecut întreaga carieră de club la Dinamo Moscova.

„Pratic cel puțin două ore pe zi sport”

În timpul interviului său la China Media Group, Putin a dezvăluit că își dedică „aproximativ două ore și jumătate” din timpul său sportului zilnic.

De asemenea, fostul prim ministru rus a practicat hochei, judo și înot de-a lungul vieții sale.

„De asemenea, joc hochei, deși nu atât de des pe cât mi-aș dori. Ar fi o exagerare să spun că de fapt joc, dar încerc din greu”, a spus Vladimir Putin.

Din cauza războiului din Ucraina, naționala de fotbal a Rusiei a pierdut șansa de a se califica la Campionatul Mondial din această iarnă, fiind exclusă din barajul de calificare pe care urma sa îl joace contra Poloniei. De asemenea, și echipele de club ruse au avut de suferit din urma tragediilor din țara vecină, Spartak Moscova fiind suspendată din Europa League, deși s-a calificat în optimile de finală.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!