Sahtior Donetk FIFA Rusia Serghei Palkin Ucraina Fotbal extern

Clubul Șahtior Donețk atacă FIFA după decizia de a nu exclude Rusia: ”Să-și trimită oamenii la Mariupol și Harkov!”

Serghei Palkin, directorul general al grupării ucrainene, a criticat dur deciziile forului condus de Gianni Infantino.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 14:37
Data actualizarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 14:42

Responsabilii clubului de fotbal Şahtior Doneţk au recomandat, vineri, Federaţiei Internaţionale de Fotbal să viziteze oraşele Mariupol şi Harkov, după ce forul internaţional a refuzat să excludă Rusia din calitatea de membru al forului mondial, subliniind totodată că acest refuz ridică necesitatea unor schimbări la nivelul FIFA, informează agenţia EFE.

”Este o decizie ciudată şi de neînţeles”

Într-o declaraţie acordată reţelei media Freedom, directorul general al clubului Şahtior Doneţk, Serghei Palkin, a afirmat că "neexcluderea Rusiei din acest organism în timp ce toată lumea este împotriva sa, este o decizie ciudată şi de neînţeles".

"Când cei de la FIFA stau şi se uită pe fereastră la lacul Leman, probabil că văd realităţi diferite. Poate ar trebui să-şi trimită oamenii la Mariupol şi Harkov pentru a lua această chestiune în serios", a adăugat acesta.

Federațiile din Pakistan, Zimbabwe și Kenya rămân suspendate

Palkin a subliniat că la Congresul său de la Doha, FIFA a decis ca federaţiile din Pakistan, Zimbabwe şi Kenya, "care comit mult mai puţin rău decât Rusia", să rămână suspendate.

"Cu toate acestea, FIFA nu a luat în discuţie problema ridicată de Şahtior de a suspenda Rusia", a mai spus acesta.

Clubul lui Ahmetov a înaintat petiții către FIFA și UEFA

Serghei Palkin a mai spus că acest mod de a acţiona impune necesitatea transformării FIFA şi că va continua să facă presiuni atât asupra forului mondial, cât şi asupra UEFA.

Reprezentanţii clubului deţinut de omul de afaceri Rinat Ahmetov au înaintat FIFA şi UEFA o petiţie în care solicită excluderea Rusiei din cele două organisme.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!