Rusia FIFA Fotbal extern

Decizia luată de Rusia după apelul făcut la FIFA: ”Procedura va fi închisă în scurt timp”

Federaţia Rusă de Fotbal şi-a retras, la 30 martie, recursul la decizia FIFA de a interzice participarea echipei naţionale în competiţiile internaţionale, acceptând, astfel, excluderea reprezentativei de la Cupa Mondială din 2022, a anunţat, marţi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), informează AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2022, 18:52
Data actualizarii: Marti 05 Aprilie 2022, 18:55

"Procedura va fi închisă în scurt timp”, a precizat TAS, într-un comunicat de presă.

Rusia a retras apelul făcut după decizia FIFA

Fotbalul rus a suferit un prim eşec la 18 martie, când instanţa sportivă a refuzat să suspende sancţiunile FIFA în aşteptarea unei decizii pe fond.

Însă federaţia din Rusia îşi menţine procedura împotriva UEFA, care a interzis cluburile şi echipele naţionale în competiţiile europene. RFU speră ca echipa feminină să participe la Euro-2022, competiţie programată, în această vară, în Anglia (6-31 iulie).

"Deocamdată nu a fost stabilit un calendar procedural”, a menţionat TAS.

În plus, tribunalul sportiv a înregistrat un număr mare de noi proceduri împotriva sancţiunilor dictate de forurile internaţioanle după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, rugby şi gimnastică contestă, astfel, excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, conform TAS.

"Sbornaia", sfert-finalistă a Cupei Mondiale 2018, organizată în Rusia, nu a putut să participe la play-off-ul de la sfârşitul lunii martie pentru turneul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Polonia, care trebuia să evolueze în semifinale cu naţionala rusă, s-a calificat fără joc în finala barajului şi a obţinut apoi calificarea la turneul final, după ce a învins Suedia, cu scorul de 2-0, scrie News.ro.

Modifică setările cookies