Dinamo Kiev Grigori Surkis Igor Surkis Legia Varsovia Mircea Lucescu Fotbal extern

Ultrașii Legiei boicotează amicalul cu Dinamo Kiev: ”Frații Surkis sunt pro-Rusia, banii nu trebuie să ajungă în conturile lor!”

Echipa antrenată de Mircea Lucescu va juca mai multe partide caritabile, inclusiv cu FCSB, fondurile rezultate urmând să fie direcționate pentru ajutorarea oamenilor din Ucraina.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2022, 14:56
Data actualizarii: Marti 05 Aprilie 2022, 14:59

Dinamo Kiev, echipa pregătită de Mircea Lucescu, urmează să întreprindă un veritabil turneu caritabil, fondurile rezultatele în urma partidelor amicale fiind destinate oamenilor din Ucraina devastată de invazia rușilor lui Vladimir Putin.

Printre echipele care vor evolua cu Dinamo Kiev se numără și FCSB, în timp ce prima partidă caritabilă va fi cu Legia Varșovia.

”Frații Surkis au cooperat cu politicienii din Rusia, Grigori a fost membru al unui partid politic pro-rus”

Ultrașii Legiei au atras atenția asupra pericolului deturnării fondurilor de către frații Surkis: Igor, patronul clubului, și Grigori, vicepreședinte UEFA.

”Conform unor surse verificate și a informațiilor oferite de suporterii lui Dinamo Kiev, proprietarii clubului, frații Surkis, au fost întotdeauna pro-Rusia și au cooperat cu politicienii și lobby-iștii ruși. Grigori a fost membru al unui partid politic pro-rus, interzis în Ucraina. Ambii au fugit din țară cu bani după începerea războiului.

În aceste condiții, am decis să nu participăm la acest meci. Le cerem conducătorilor Legiei să nu transfere niciun ban în conturile fraților Surkis, sumele obținute să fie transferate doar într-un cont verificat, de încredere”, au scris ultrașii de la Nieznani Sprawcy pe pagina lor de Facebook.

Igor și Grigori Surkis au fugit din Ucraina cu 17,6 milioane de dolari în mașină

Imediat după începerea invaziei Rusiei, frații Surkis au fugit din Ucraina cu 17,6 milioane de dolari cash, a scris Ukrainska Pravda. 

Cei doi au plecat din țară cu mașina și nu au declarat suma de bani decât în Ungaria, iar Biroul Statal de Investigații (DBR), echivalentul FBI-ului în Ucraina, a început urmărirea penală în cazul fugii din țară a celor doi.

Modifică setările cookies