Tragedie în fotbal. A murit Violeta Mițul

Moldova nationala moldovei tragedie Violeta Mițul Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Septembrie 2023, 21:11
Data actualizarii: Miercuri 06 Septembrie 2023, 21:17

Fundașul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii Moldova, Violeta Mițul, a sfârșit tragic în urma unui accident în Islanda.

Anunțul devastator a fost făcut chiar de federația de fotbal din Moldova, printr-un comunicat postat pe pagina oficială de facebook. „Cu profundă tristețe și durere în suflet, Federația Moldovenească de Fotbal își exprimă sincere condoleanțe și regretul profund față de trecerea în neființă a jucătoarei Naționalei de fotbal, Violeta Mițul. Pierderea ei reprezintă o durere profundă pentru comunitatea fotbalului din Republica Moldova” au transmis reprezentanții federației.

Mentalitate similară cu Gianluigi Buffon

Vestea este cu atât mai tristă, întrucât sportiva a afirmat recent că ”Nu există o vârstă stabilită pentru a renunța la fotbal: Totul depinde de starea de sănătate și de dorință. Voi continua să joc până când una din acestea dispare.” 

Violeta Miţul s-a născut pe 3 aprilie 1997, la Tiraspol. Sportiva evolua din primăvara anului 2023 pentru clubul Ungmennafélagið Einherji din Islanda. Înainte de aventura din Islanda, a jucat în Spania pentru echipa FF La Solana în divizia a treia a campionatului spaniol. Jucătoarea a ajuns în peninsula Iberică din Italia, unde a reușit să promoveze în liga B cu formația Apulia Trani.

Pentru Naționala feminină a Moldovei, Violeta a evoluat în peste 40 de partide, fiind lidera apărării. Din 2019, Violeta Mițul este deținătoarea Cupei României cu echipa Vasas Femina Odorhei, în 2021 a cucerit medalia de bronz a campionatului din Ucraina alături de formația Voskhod. Anul 2022 a prins-o pe Violeta cu medalia de aur la gât, câștigând titlul în Liga C alături de italienii de la Apulia Tirani.

  • Sursă foto: Pagina de Facebook-Moldova Women Football

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!