S-a dus să pregătească Jocurile Olimpice din 2024 și a fost jefuit de 600.000 de euro! Anunț din Franța 

Jocurile Olimpice din 2024 Jocurile Olimpice Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Noiembrie 2023, 11:22
Data actualizarii: Joi 02 Noiembrie 2023, 11:23

Jocurile Olimpice din 2024 se desfășoară la Paris în perioada 26 iulie - 11 august. 

Trei persoane au fost arestate săptămâna trecută pentru furtul unui rucsac aparţinând şefului delegaţiei olimpice mongole, aflat la Paris pentru pregătirea Jocurilor Olimpice din 2024, în care se afla suma de 600.000 euro, au anunţat, miercuri, surse ale poliţiei din Seine-Saint-Denis, citate de AFP.

Pe 11 octombrie dimineaţa, membrul Comitetului Internaţional Olimpic şi soţia sa, veniţi în Franţa să asiste la o şedinţă a comitetului de securitate pentru pregătirea Jocurilor Olimpice, se îndreptau spre hotelul unde erau cazaţi de la aeroportul din Roissy, în momentul în care au fost jefuiţi în tunelul Landy din Saint-Denis, din apropiere de Stade de France.

Conform poliţiei, un scuter, cu doi indivizi, s-a apropiat de maşină, iar unul din cei doi infractori a spart geamul şi a furat rucsacul care conţinea bijuterii de mare valoare lăsat pe bancheta din spate.

Prejudiciul declarat de cuplul mongol se ridică la 570.000 de euro, între care două perechi de cercei de aur şi diamante în valoare de 165.000 de euro, a precizat parchetul. Conform site-ului Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), victima conduce mai multe companii mari din Mongolia.

Poliţiştii de la brigada antifurt au reţinut pe 25 octombrie trei bărbaţi, cu vârste între 22 şi 25 de ani.

Bijuteriile nu au fost găsite la percheziţii, dar numeroase fotografii cu aceste bijuterii au fost descoperite pe telefoanele suspecţilor, a mai adăugat poliţia. Presupuşii autori au primit mandate de arest preventiv şi vor compărea în faţa instanţei pe 30 noiembrie.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!