Mirel Radoi, invitat de TOP la PRO X! Selectionerul Romaniei, despre jucatorul dat afara de Becali: "E o enigma pentru mine ca nu s-a impus!" 

Mirel Radoi Mihai Mironica Stiri Radoi vine la PRO X de la 10:45! Selectionerul Romaniei, fata in fata cu Mihai Mironica
Live Blog
Dezvaluirile lui Mirel Radoi 
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Iulie 2020, 10:29
Data actualizarii: Miercuri 01 Iulie 2020, 13:05

Mirel Radoi pregateste meciurile Romaniei din Nations League si din playoff-ul Euro 2020.

13:05 01 Jul

Despre posibila revenire pe banca FCSB: "Nu sunt genul de om care sa spuna niciodata, in momentul de fata, nu ma vad. Nu se stie ce ne rezerva viitorul. Voi incerca sa duc contractul la bun sfarsit, pana la Campionatul Mondial, dupa aceea ne vedem fiecare de drumul nostru. 

Daca Nicolae Dica ar dori sa mearga la FCSB, sigur, nu as putea sa ma opun si sa refuz pe nimeni". 

12:31 01 Jul

Despre comparatia cu Mircea Lucescu: "Sunt fericit ca se face comparatia cu Mircea Lucescu, insa incerc sa stau cu picioarele pe pamant. De ce? Vorbim de un gigant al fotbalului romanesc si nimeni nu se poate compara cu el. 

Vor exista mereu persoane care spun 'e un antrenor tanar, fara experienta, care poate claca oricand'. 

Daca stau sa ma gandesc la mine, am fost antrenor la FCSB cateva lui, apoi in Emirate la juniori, insa ca si selectioner, am fost doi ani de zile". 

12:30 01 Jul
Despre declaratiile lui Gica Hagi legate de performanta Romaniei U21 la Euro 2019: "Acesti copii nu se pot compara, stiu ca zice ca jucatorii au facut performanta mai devreme decat au facut-o ei. Vorbim totusi de un Campionat European si de unul Mondial. Vorbim de o competitie de tineret si una de seniori. Orice antrenor in locul meu, cu aceasta generatie ar fi reusit sa se califice".
12:26 01 Jul

Despre selectia la nationala si fostul selectioner, Cosmin Contra: "Nu va exista o dilema pentru noi, lucrurile sunt foarte clare. Ce arata la antrenamente va fi strict criteriul evolutiei lor la antrenamente. Nu va exista presiunea ca am o afinitate pentru un jucator sau altul. 

Mi-e greu sa cred ca un antrenor ar chema un jucator mai slab, decat unul mai bun, din ce motiv? Mi-e greu sa inteleg. Daca vorbim de Cosmin, nu e vorba de lipsa de bani. Daca ne referim, l-a chemat pe X si nu pe Y, de ce?

Nu cred ca tu, ca antrenor, te poti gandi sa chemi un jucator mai slab pentru ca iti faci rau tie. 

Nu vorbim despre o echipa de club, ci echipa romanilor, nu pot chema eu un jucator ca-s mai prieten cu el. Mi-e greu sa cred ca se pot intampla lucrurile astea, nu neg ca nu s-au intamplat, dar cel putin la ultimul selectioner, nu s-a intamplat asta". 

12:18 01 Jul

Despre Ianis Hagi: "E un avantaj mare pentru Ianis cand toate aprecierile vin direct de la antrenor. E bine ca s-a terminat pe transfer. Ne va ajuta si pe noi pentru urmatoarele meciuri, evoluand in campionatul Scotiei, care e foarte puternic, isi va dezvolta o anumita forta. 

Cred ca asta ii lipsea in momentul de fata, putina forta. 

Sunt pregatit si sunt sigur ca voi fi foarte obiectiv in cazul lui, nu am avut problema asta la tineret pentru ca era jucator de baza. Nu se pune problema, ca nu e doar cazul lui". 

12:12 01 Jul

Despre Adrian Petre: "La Adi, in momentul de fata, nu are evolutii slabe, are minute putine. Nu stia campionatul, chiar daca a jucat in Romania, la UTA, nu a jucat in Liga 1. O sa mai aiba nevoie de timp de acomodare". 

12:11 01 Jul

Despre mijlocasii Craiovei si variantele pentru nationala: "Pare cel mai mobil mijloc, cel mai mobil triunghi de mijlocasi. Nu stiu daca putem lua cei 3 mijlocasi in momentul de fata si sa ii punem la nationala, adversarii sunt diferiti. 

Cea mai mare dilema este cum putem face sa jucam cu toti, Ianis, Stanciu, Budescu, Cicaldau. Nu pot juca toti, cei care par de profil de numar 10. Sunt 6-7 deja. Maxim poate evolua si el, sunt foarte multi jucatori de profil ofensiv carora trebuie sa ii gasim pozitia. 

Nu mai vreau sa il vad pe Nicu (n.r Stanciu) ca vine sa ia mingea de la aparatori. Si Cosmin a incercat sa corecteze asta". 

12:10 01 Jul

Despre Ciprian Deac: "E foarte important pentru echipa nationala, ne intereseaza foarte putin varsta, nu arata, evolutiile lui sunt foarte bune. A inceput sa aiba realizari, nu ma refer doar la goluri, vad faze in care se implica. 

E un jucator care, in momentul de fata, trage echipa dupa el". 

12:05 01 Jul
Despre Cristi Manea: "Este la concurenta cu Susic, este un jucator pe care il apreciez, pe Manea. L-am vazut la tineret, stiu cum se antreneaza si cu cata seriozitate o face. Pentru mine este o enigma de ce nu s-a impus la FCSB".
12:04 01 Jul

Despre Andrei Burca: "Mi se pare un jucator foarte bun. Nu vreau sa se creada ca ii iau apararea lui Cosmin, dar trebuie sa ne punem si in pozitia lui. Fiind meciuri importante, s-a gandit ca are meciuri internationale la echipa de club, dar nu are la nationala. 

Este foarte puternic din punct de vedere defensiv, e talentat, avand talia si forta asta, e clar ca mai are nevoie de lucrat. Din punctul nostru de vedere trebuie sa fie un fundas central care sa urce cu mingea la picior. 

La Islanda vom incerca sa avem initiativa, cel mai important este momentul de unde pleaca mingea. Daca ajungem mereu aproape de posesorul de balon, vom bloca centrarea pentru a nu se ajunge in situatia de a centra. 

Exista posibilitatea de a juca cu 3 fundasi centrali".

11:59 01 Jul
Despre jucatorii care nu prind minute la echipele de club: "Dupa ce se incheie campionatele, va fi important cate meciuri vor avea jucate. S-ar putea sa ne lovim de situatia ca pana la meciul cu Irlanda de Nord sa existe jucatori fara meciuri, si atunci, oricat am vrea sa ii ajutam, cazurile unor astfel de jucatori vor fi izolate. Altfel, vom crea un precedent". 

11:57 01 Jul

Despre Stefan Radu: "Acopera foarte multe pozitii, are personalitate, se incadra foarte bine in ceea ce urmarim noi la nationala, putea urca cu mingea la picior. 

Din pacate, ne-a refuzat politicos si trebuie sa acceptam. Am fost putin naiv, sa zic asa, am crezut asta. Am incercat sa aflu cum este el ca si om. Ca si coleg, am fost impreuna la Euro, am ramas placut surprins de deschiderea lui.

Chiar nu era asa cum au spus oamenii, ca este un tip inchis. ". 

11:55 01 Jul
Mirel Radoi, despre Budescu si Stanciu: "Am discutat prin mesaje, putin, nu la telefon. Dar l-am facut sa inteleaga anumite lucruri. El si Stanciu vin in zone in care nu ar trebui sa vina, sunt jucatori de atac, nu ar trebui sa vina sa ceara mingea de la fundasii centrali. Le-am zis, daca jucam eu, nu le-as fi dat niciodata mingea. E irelevant, vii sa iei mingea, le arati si lor ca nici o pasa nu pot da". 
11:49 01 Jul

Mirel Radoi, despre antrenorii care il inspira: "Citesc despre Guardiola, filosofia lui, a lui Klopp, Tuchel, Favre, Bielsa, care pentru mine este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. La ceea ce prezinta si felul cum gandeste fotbalul, daca va fi lasat la o echipa, cred ca in 2-3 ar putea domina fotbalul".

11:41 01 Jul

Mirel Radoi, despre Denis Alibec: "Arata foarte bine, din punct de vedere fizic, e implicat, vorbeste cu colegii, ceea ce nu s-a intamplat pana acum. 

Nu ma tem din mai multe puncte de vedere, noi nu stam atat de mult la nationala, eu cred ca noi, ca si staff, avem capacitatea sa il facem sa inteleaga ce vrem de la el, daca nu va face acel lucru, probabil a doua sau a treia oara, nu va mai fi prezent. Nu e doar cazul lui, ci al tuturor. Daca nu respecti ce se vorbeste la nivel de grup, inseamna ca nu respecti ce se cere".

11:29 01 Jul

Despre Gigi Becali: "El asa e si in afaceri, ii place adrenalina, asa va fi si la 90 de ani, chiar daca spune el ca nu mai este tanar! Este la fel de activ, asa este, sunt dimineti in care sta 3 ore la biserica, dupa pleaca, mai sta alte 3 ore la palat, mai suna la echipa.

Lui ii plac lucrurile astea, e clar ca in momentul de fata chiar considera ca Steaua este jucaria lui. Din pacate, crediteaza din ce in ce mai mult clubul cu mai multi bani. Daca echipa nu va fi calificata in cupele europene, va fi greu sa ia banii de pe jucatorii acestia tineri. 

E greu acum sa ii vinzi pe Man, Coman, Morutan pe 7-8 milioane daca nu au acces la cupele europene. 

Eu i-as fi lasat sa plece, cred ca e momentul pentru ei".


11:28 01 Jul

Mirel Radoi, despre Cosmin Olaroiu: "Orice problema am, cu el discut intotdeauna, el este cel care m-a adus in punctul in care sa imi doresc sa fiu antrenor. 

Nu m-a pus niciodata in situatia de a alege ceva dificil. Daca luam un rosu, fata de alti antrenori, care ma puneau sa stau cu capul in pamant, el ma facea sa ma simt responsabil intr-un alt fel. 

Oli a avut si avantajul ca nasul era la inceput, nu avea cunostintele necesare, nu se implica asa. 

Nasul spunea de un jucator ca poate sa dea gol, Oli il aproba, apoi a doua zi il suna si ii spunea ca nu mai poate pentru ca i-a bagat Radoi alunecare la antrenamente. Acum nu mai merge asa".

11:19 01 Jul

Mirel Radoi: "Nu avem cum sa il aducem pe Mitrita cu masina de la New York, pentru ca in cazul asta, se termina si Campionatul Mondial! El va ajunge, noi il vedem: <<Ce faci? Esti sanatos, s-au terminat meciurile..>> si dupa se intoarce inapoi.

Am luat in calcul posibilitatea ca el sa vina direct in Islanda, dar acum vom discuta si cu medicul, sa vedem cum e cu diferenta de fus orar si cum ar fi mai bine pentru el".


11:18 01 Jul

Mirel Radoi, despre Alexandru Pantea: "In prim-plan ar trebui sa fie jucatorul, el la baza este fundas dreapta, care a fost folosit in partea stanga. E un jucator care are in momentul de fata un viitor stralucit. Depinde doar de el si de factorii pe care ii are in jurul lui. Aici ma refer si la antrenor si la conducerea clubului. Pentru el, poate fi o presiune prea mare pentru el cele doua meciuri jucate. 

Trebuie sa intervina si sa fie foarte clari in ceea ce vor de la el. E varsta care nu ii permite sa joace toate partidele, oricat de talentat ar fi, biologic nu poate continua acest pas". 

11:05 01 Jul
Mirel Radoi: "Am regretat ca nu am jucat la Universitatea Craiova. Am fost aproape, dar nu a fost sa fie. Ma asteptam la un moment dat sa fac pasul, cand am fost cumparat de Extensiv, ma gandeam ca urmatorul pas va fi Universitatea Craiova, am fost foarte aproape, dar nu s-a intamplat".
11:05 01 Jul
Mirel Radoi: "Meciurile astea pot schimba cariera unui jucator. Vedem cum s-a intamplat la Euro U21 anul trecut, Florinel Coman a avut doua sclipiri cu Anglia!"
10:59 01 Jul

Mirel Radoi: "As prefera Ungaria, se apropie ca stil de joc Romania cu ce vrem noi sa jucam. Bulgaria e o echipa foarte periculoasa care are o tranzitie de joc foarte buna, eu vad nationala Ungariei mai accesibila decat cea a Bulgariei. 

Nu as vrea sa intalnim Bulgaria pentru ca este echipa pe profilul care ar putea pune un real pericol nationalei!"

10:56 01 Jul

Mirel Radoi: "Nu, nu vom incerca sa abordam cele doua meciuri din Nations League ca si cum am juca cu Islanda. Ne aflam in fata unei sanse pentru a merge la Euro chiar prin prisma competitiei. 

Chiar daca sunt mult mai grele calculele pentru editia precedenta, va trebui sa castigam grupa, ne vom lupta!

Noi am fi preferat sa jucam primul meci cu Islanda, era mult mai bine. Jucatorii islandezi au o medie a varstei peste 30 de ani, le era greu sa intre in forma, veneau dupa o intrerupere, o noua pregatire, ii prindeam intr-un moment favorabil noua!"

10:51 01 Jul

Mirel Radoi: "Nu a fost o perioada atat de dificila, exceptand partidele la care nu am putut fi prezenti live. La nivel de scouting am fost activi ca pana inainte de pandemie. Este oarecum, in acest moment, o situatie putin diferita prin prisma ferestrei UEFA. Din ce am inteles vor mai prelungi cu o zi, insa toti trec prin momentele astea dificile. Pana la urma, nu joca o echipa doua meciuri si una trei meciuri, toate joaca la fel. 

Nu as vrea sa vina jucatori intr-o forma buna, din punct de vedere mental si sa plece inapoi la echipele de club dezamagiti ca nu au jucat. De aceea de gandim sa chemam 23-24 de jucatori".

10:38 01 Jul
Radoi vine de la 10:45 la PRO X pentru a raspunde intrebarilor pe care le au milioane de romani! Cum va arata noua nationala, ce surprize pregateste Radoi pentru meciurile care decid daca mergem sau nu la Euro si cum vede lupta la titlu din Liga 1: dimineata, de la 11 fara un sfert, in direct la PRO X.

PRO TV transmite in aceasta toamna toate cele 6 meciuri ale Romaniei din Nations League, precum si socurile din playoff-ul Euro. Daca trecem de Islanda, vom juca finala pentru Euro cu invingatoarea dintre Ungaria si Bulgaria.
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!