Prințul Dmitrie Sturdza, povești neștiute despre Ion Țiriac: „Dormea într-o pivniță cu Ilie Năstase!”

Ion Tiriac Dmitrie Sturdza Ilie Nastase Tenis Stiri Ion Țiriac
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 29 Mai 2023, 09:44
Data actualizarii: Luni 29 Mai 2023, 09:48

Ion Țiriac, pus într-o nouă lumină de dezvăluirile surprinzătoare făcute de prințul Dimitrie Sturdza.

Înainte de a deveni un nume cunoscut în lumea tenisului și de a se bucura de statutul de cel mai bogat român, Țiriac a trăit o perioadă dificilă în care a simțit din plin gustul amar al sărăciei, fiind nevoit chiar dormind într-o pivniță la Wimbledon împreună cu Ilie Năstase.

Prințul Dimitrie Sturdza a dezvăluit detalii fascinante despre întâlnirea sa cu Ion Țiriac, la Roland Garros, într-un moment în care acesta din urmă se afla într-o situație financiară dificilă.

Sturdza a dezvăluit că l-a însoțit pe Țiriac la diverse companii de articole sportive, unde acesta a primit două cămăși, pantofi și rachete pe care să le aducă în România și să le ofere miniștrilor, în speranța că aceștia le vor permite și în viitor să meargă la competițiile internaționale.

„Pe Țiriac l-am cunoscut la Roland Garros când se uita la un tablou. Era cu Petre Mărmureanu. M-a auzit că vorbesc românește și m-a întrebat de numele meu. I-am spus „Sturdza”. „Așa cum se numește stația de metrou de la București”. Nici nu cred că exista, dar așa mi-a spus și atunci ne-am împrietenit. 

El era foarte sărac atunci, nu avea niciun ban în buzunar… Țin minte că l-am dus la diferite companii care făceau articole de sport și a primit două cămăși, pantofi și rachete pe care să le aducă în România și să le dea unor miniștri ca să poată să mai iasă. El la Wimbledon stătea într-o pivniță cu Ilie Năstase. 

Sunt sigur că cei care se uită la noi nu cred, dar ăsta-i adevărul! Stăteau cu o liră pe noapte! Dormeau în același pat pentru că nu aveau bani. Eu aveam o mașină și îi mai duceam atunci când puteam”, a susținut Dimitrie Sturdza, potrivit GSP

Ion Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei pe gheață, iar în momentul de față este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!