VIDEO „Pozitiv e pozitiv, dar atât de tâmpit nu e nimeni” Ion Țiriac se întreabă cine o va despăgubi pe Halep, dacă va fi nevinovată

Simona Halep Ion Tiriac Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 28 Aprilie 2023, 14:58
Data actualizarii: Vineri 28 Aprilie 2023, 15:09

Ion Țiriac este convins că Simona Halep nu s-a dopat în cunoștință de cauză și se întreabă cine o va despăgubi, în cazul în care își va dovedi nevinovăția. 

Ion Țiriac nu atribuie nicio șansă scenariului în care Simona Halep s-ar fi dopat în cunoștință de cauză, la US Open, Grand Slam-ul în care a performat cel mai puțin satisfăcător, de-a lungul carierei sale.

Miliardarul român nu a putut să nu se întrebe, din nou, cine o va despăgubi pe Simona Halep pentru cele opt luni de inactivitate, în cazul în care va fi declarată nevinovată, în instanță. 

Ion Țiriac: „Această manipulare care se face în lumea sportului este impermisibilă.”

„Se antrenează în fiecare zi, acolo la mine, la Stejarii, de parcă ar trebui să joace mâine. Îmi spune că nu, că iar au amânat-o.

După părerea mea, această manipulare care se face în lumea sportului este impermisibilă. Dacă tu ești declarat pozitiv atât în proba A, cât și în proba B, ești pozitiv.

De ce ești pozitiv? Legea care a făcut WADA - compania mondială care are sarcina de a se ocupa cu aceste treburi care aparțin de fapt Comitetului Olimpic Internațional - eu am fost unul dintre cei cinci care au format-o, în anii 2000. 

Pozitiv e pozitiv. Dacă cinci te țin cu gura deschisă și al șaselea îți bagă ceva pe gură, ești pozitiv. Dar ăia sunt criminali și nu poți să fii considerat vinovat. Așa și cu Simona Halep. La 31 de ani, la US Open, unde niciodată nu a fost as, știind că a fost verificată cu trei zile înainte, după meci, automat după ce iese de pe teren... atât de tâmpită nu poate să fie nu Simona, care e o fată inteligentă, ci nimeni.

Se pare că au și găsit cam de unde vine. Mai mult decât atâta, este o probă care arată 0,00-nu-știu-cât la sută. De ce Federația Internațională și tribunalele o țin atâta? 

Cine o să fie responsabil, dacă cumva Simona Halep nu e vinovată, sau este vinovată indirect, de toate aceste luni în care un profesionist a fost oprit să își facă meseria?”, a declarat Ion Țiriac.


Victor Hănescu dezvăluie cum a simțit forța loviturilor Serenei Williams, într-un antrenament de sparring

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!