"Sângele ucrainean curge prin venele fiului meu!" Declarație-manifest dată de Wojciech Szczesny

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 18:30
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 18:57

Portarul lui Juventus Torino și al reprezentativei Poloniei a oferit o declarație în care a pus toată puterea sa și dragostea pentru Ucraina.

Wojciech Szczesny și-a exprimat indignarea față de atacul Rusiei asupra Ucrainei, demarat în zorii zilei de joi. Portarul naționalei Poloniei a explicat de ce e atașat de Ucraina și condamnă actele lui Vladimir Putin.

„Soția mea s-a născut în Ucraina, sângele ucrainean curge prin venele fiului meu, o parte din familia noastră este încă în Ucraina, ucrainenii toți sunt oameni de excepție. 

Sesizezi suferința în ochii lor și frica pentru țara lor și asta mă face să înțeleg că nu pot să mă prefac că nu s-a întâmplat ceva. Când Putin a decis să invadeze Ucraina a declarat război tuturor valorilor pe care Europa le reprezintă: libertate, independență, pace”, a spus portarul Poloniei, potrivit Mirror.

Goalkeeperul din Serie A nici nu vrea să se gândească la momentul în care ar trebui să asculte imnul Rusiei, la meciul direct pe care ar trebui să-l susțină cu reprezentativa sa. 

"Refuz să stau pe teren, îmbrăcat în culorile mele naționale, în fața Rusiei, dar mai ales să ascult imnul lor. Refuz să particip la un eveniment sportiv care acceptă acțiunile Guvernului Rusiei", a mai spus experimentatul portar.

Președintele federației din Polonia anunță că naționala țării sale este pregătită să nu dispute meciurile cu Rusia de la Campionatul Mondial. 

„Gata cu vorbele. E timpul să trecem la fapte. Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, națaionala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei. Aceasta este singur decizie corectă. 

Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, a spus președintele FPF, Cezary Kulesza.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!