Jucătorul de 28 de ani care și-a ucis în bătaie iubita cu 30 de ani mai în vârstă și-a aflat sentința 

Giovanni Padovani Alessandrei Matteuzzi Stiri Sursa foto: Profimedia (stânga) / Instagram (dreapta)
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2024, 12:52
Data actualizarii: Duminica 18 Februarie 2024, 12:54

Italianul care și-a ucis în bătaie iubita și-a aflat sentința în cazul crimei care a șocat Italia. 

În august 2022, presa italiană relata moartea șocantă a Alessandrei Matteuzzi (57 ani). Femeia fusese ucisă în chinuri, chiar la ea acasă, de Giovanni Padovani, care la acea vreme avea 27 de ani și evolua la Sancataldese din Serie D. Italianul nu a putut trece peste despărțirea recentă și a început să o hărțuiască pe Alessandra. 

Giovanni Padovani, condamnat la închisoare pe viață 

A omorât-o cu lovituri cu ciocan, o bâtă de baseball și apoi cu o bancă de lemn, după ce l-a reclamat că o urmărește. Alessandra vorbea la telefon cu sora sa, Stefania, care i-a auzit strigătele de ajutor în timp ce Padovani o bătea până la moarte. 

Giovanni Padovani și-a aflat sentința la un an și jumătate de la crima oribilă comisă. Fostul jucător a primit pedeapsa maximă, astfel că va rămâne pe viață în închisoare, conform deciziei luate de judecător. Mai mult, familia Alessandrei va trebui despăgubită cu 100.000 de euro

Conform saharareporters.com, în sala de judecată s-a aflat sora care a asistat prin telefon la tragicul moment, care a izbucnit în lacrimi în momentul sentinței și a spus: „Alessandra nu mai este aici, sora mea nu mai este aici”. 

Padovani a încercat să se apere susținând că nu era bine din punct de vedere mental la momentul atacului: „Dacă eram complet lucid și capabil de așa ceva, merit închisoare pe viață. Dacă însă considerați că e ceva anormal în comportament, atunci nu. Nu eram bine pentru că o persoană care este bine nu omoară o altă persoană. Trăiesc un coșmar. Îmi pare rău, dar asta e o pedeapsă mai mare decât închisoarea”. 

Detaliile oferite de sora femeii 

Victima se afla la telefon cu sora sa, care a relatat detaliile momentului tragic. Padovani a așteptat-o pe Alessandra la ea acasă, iar după o ceartă, bărbatul a început să o lovească. Poliția a ajuns la 21:30, oamenii legii găsind-o pe victimă la pământ, rănită la cap și inconștientă. Alessandra a fost transportată la spital, însă nu a supraviețuit. 

„A ieșit din mașină și a început să țipe: 'Nu, Giovanni, nu, te rog, ajutor!' Eram la telefon, am sunat imediat la poliție, care a ajuns rapid. Trăiesc la 30 de kilometri distanță. A bătut-o până a omorât-o. 

Aveau o relație la distanță, el juca în Sicilia, s-au întâlnit de câteva ori. Se cunoșteau de peste un an, însă din ianuarie a început el să fie obsedat de ea. Se vedeau o dată pe lună, apoi au petrecut câteva zile împreună, când a avut el pauză. I s-au întâmplat multe lucruri rele ei”, a povestit sora victimei conform Gazzetta dello Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!