Jean-Paul Belmondo a încetat din viață. Actorul a avut o mare pasiune: „Sportul a fost salvarea mea!”, Ce spune despre Neymar și Năstase

jean-paul belmondo Box Stiri Jean-Paul Belmondo a încetat din viață. Actorul a avut o mare pasiune: „Sportul a fost salvarea mea!”, Ce spune despre Neymar și Năstase
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 19:46
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 20:20

Luni, în apartamentul său din Paris, Jean-Paul Belmondo a încetat din viață la 88 de ani.

Jean-Paul Belmondo a încetat din viață din viață la 88 de ani. Celebrul actor a lăsat o moștenire imensă în urma sa, în cele 90 de producții cinematografice pe care le-a realizat. Cu toate acestea, francezul era un împătimit alt sportului, fiind pasionat de box, tenis și ciclism, iar acest „viciu” l-a detaliat într-un interviu pentru Le Parisien, întru 2015.

Belmondo: „Am 15 meciuri de box la activ”
 

„M-am înscris la box datorită celui mai mare campion, pentru mine, din toate timpurile: Marcel Cerdan. Mi-au plăcut tehnica lui, agresivitatea, curajul și viața lui în general. Am citit totul despre el. Eram în spatele radioului când l-a învins pe Tony Zale ( n.r.: 21 septembrie 1948 în Jersey City pentru centura mondială la categoria medie).

  • Jean-Paul Belmondo a încetat din viață. Actorul a avut o mare pasiune: „Sportul a fost salvarea mea!”, Ce spune despre Neymar și Năstase

A doua zi dimineață, m-am dus să mă înscriu la Clubul Avia de la Porte Saint-Martin. Acolo am întâlnit un antrenor minunat, domnul Dupain, care m-a învățat punctele mai fine ale unui sport pe care, pe bună dreptate, l-am considerat artă nobilă. Am cincisprezece meciuri de box la activ. Pe vremea aceea, era o atmosferă infernală pentru acest sport.

Parinții mei nu au știut niciodată că am fost boxer. S-ar fi întristat, așa că am evitat să le spun”, a declarat Jean-Paul Belmondo în publicația franceză. 

Actorul a cochetat și cu fotbalul pe vremea când era copil, fiind îndemnat de mama sa să practice acest sport. De asemenea, a pus bazele la înființarea clubului PSG, în 1970.

„Fiul meu e praf la fotbal. Pune-ți-l în poartă!”
 

„Îi mulțumesc lui René Vignal (n.r.: portarul legendar al lui Racing ). El a fost modelul meu. Au fost o mulțime de portari buni în anii 1950: Marcel Domingo, Julien Darui, César Ruminski. Erau mai buni decât cei de astăzi. Nu mai apără mingiile. Este din cauza baloanelor, prind mai mult efect acum.

 Am fost la o școală de fotbal lângă liceul Pascal. Mama i-a spus odată directorului acestei școli: „Fiul meu e praf. Așa că pune-ți-l în poartă!”

Am fost prieten foarte bun cu o grămadă de oameni, Francis Borelli, mai erau Daniel Hechter și Jacky Bloch, un băiat cuminte. Mi-au cerut să merg pe mâna acestui PSG . La fel ca ei, am băgat bani în aventura asta, dar nu prea mult. Nu era compatibil cu programul meu”, a precizat Belmondo.

Consacratul actor este de părere că starurile fotbalului câștigă mult prea mulți bani în această perioadă.

„Fotbaliștii câștigă prea mulți bani”
 

Câștigă prea mulți bani . Au prea mulți bani. Este imoral, omoară sportivitatea. În trecut, Kopa nu a câștigat nimic în timp ce juca la Real Madrid! Nu am văzut fotbal la televizor. Am avut uneori rezultate la „știri”.

Nu putem compara vremurile. Dar un campion ca Pele m-a făcut să visez mai mult decât cei de acum. Poate fi vorba de bani”, a dezvălutit actorul. 

Lui Belmondo i-a plăcut să joace și tenis, iar unul dintre preferații săi, pe lângă Federer și Nadal, se numără și un român.

„Mi-a plăcut foarte mult Ilie Năstase” 
 

Îmi amintesc de Ken Rosewall, Pancho Gonzalez, Lew Hoad. Mi-a placut foarte mult Ilie Nastase. John Mc Enroe, ce jucător! Mi-a plăcut foarte mult și Connors. Astăzi, apreciez foarte mult ceea ce fac Roger Federer și Rafael Nadal. Îmi place partea zbuciumată a lui Nadal. Și Federer, ce jucător și ce minte!”, sunt spusele actorului. 

În 2001, Jean-Paul Belmondo a suferit un accident vascular celebral, dar nu a renunțat să facă sport, și susține că fost decizia care l-a salvat sufletește.

Sportul m-a salvat mai mult sufletește decât fizic. Sportul necesită rezistență. Este ca la box: nu mi-a plăcut să primesc lovituri, dar când s-a întâmplat, trebuia să continui lupta. A fost la fel ca atunci”, dezvăluit Jean-Paul Belmondo. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!