FA-BU-LOS! Romania vrea sa inghete clasamentul coeficientilor! Suntem primii in Europa! Seara de SENZATIE dupa care visam la dominatie totala

Steaua coeficient uefa Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Iulie 2013, 11:08
Data actualizarii: Vineri 26 Iulie 2013, 11:13

Victoriile obtinute de echipele din Liga I in ultima saptamana de fotbal european au dus la o realitate greu de imaginat!

Romania e prima in clasamentul coeficientilor UEFA pe sezonul 2013/2014! Chiar daca monstrii din Anglia, Spania, Germania, Italia sau Franta nu au intrat inca in competitie, rezultatele obtinute de echipele din Liga I nu pot fi tratate cu indiferenta.

Din cele 10 meciuri jucate pana acum, cluburile romanesti au castigat 8. Astra (1-1 acasa cu Omonia) si Pandurii (0-0 la Tallinn, cu Levadia), sunt singurele care au mentinut suspansul pentru mansele secunde din turul 2, insa ambele au rezolvat calificarea prin meciuri convingatoare la revansele de la Nicosia, respectiv Tg. Jiu.

Romania a strans 9 puncte (se da un punct la victorie si 0,5 puncte la egal atat in preliminariile Champions League, cat si in faza similara din Europa League) si are un coeficient de tara de 2,250. Chiar daca totalizeaza 10,5 puncte, punctajul Suediei se imparte la un numar mai mare de echipe, 5, astfel ca nordicii sunt abia pe 3, in spatele Romaniei si Islandei (8,2 puncte, 2,125 coeficient).

Romania se lupta cu Cehia, Israel, Cipru si Danemarca pentru locul 15 la general. Daca reuseste, va trimite doua echipe in preliminariile Ligii si 3 in Europa League. Pana acum, Astra a adus cele mai multe puncte Romaniei, 3,5, dupa doua victorii cu Domzale, un meci castigat cu Omonia si un egal tot in fata cipriotilor.


Sursa foto AICI!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!