MM a inchis antrenamentul, UEFA a deschis ancheta! Ce risca Huligan Stoica si Steaua? Decizia se da pe 22 august:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Iulie 2013, 10:50
Data actualizarii: Vineri 26 Iulie 2013, 12:29

►Messi, dat disparut! Valerenga – Barcelona, sambata 20:00 IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro

Steaua a scapat doar cu un avertisment dupa ce UEFA a judecat cazul de coruptie in care Gigi Becali a fost condamnat, urmand ca echipa sa fie indeaproape supravegheata de oficialii de la Nyon, insa acum se afla din nou pe mana Comisiilor de Disciplina ale Forului European, din cauza decizilor lui Huligan Stoica, cel care nu a respectat regulamentele UEFA. 


Refuzul lui Mihai Stoica de a permite organizarea unei conferinte de presa inaintea meciului si de a deschide antrenamentul oficial, precum si incidentele cauzate de suporterii campioanei, care au aruncat cu materiale pirotehnice, pot atrage sanctiuni.

Care sunt acestea?

Campioana Romaniei va fi judecata pe 22 august, in ciuda faptului ca managerul a negat vehement faptul ca UEFA nu impune deschiderea antrenamentului oficial, iar oamenii de fotbal din Romania anticipeaza o posibila suspendare a acestuia.

Ionut Lupescu, fost membru al Comisiei de Disciplina a UEFA, spune ca actiunile managerului nu pot afecta grav Steaua, clubul urmand sa primeasca doar o amenda. In schimb, oficialul risca o suspendare dura. Potrivit regulamentului UEFA, clubul care se face vinovat de astfel de fapte poate fi descalificat sau isi poate pierde licenta de participare. Totusi, in cazul Stelei, Lupescu spune ca nu se pune problema unei sanctiuni atat de dure.

UEFA spune clar: Antrenamentul este deschis!
Huligan Stoica a sustinut imediat dupa incident ca nu avea obligativitatea de a deschide antrenamentul echipei, insa UEFA precizeaza  in Anexa III, articolul 2, punctul 4: "Ambele cluburi trebuie sa lase deschise antrenamentele din preziua meciurilor pentru cel putin 15 minute, in concordanta cu programul realizat in avans cu UEFA".

Ce risca huligan Stoica: 
Potrivit aceluiasi regulament, oficialul poate fi penalizat drastic, sanctiunile pornind de la avertisment sau mustrare, si terminandu-se cu excluderea din fotbal sau retragerea titlurilor si premiilor. De asemenea, UEFA prevede amenzi intre 100 si 100.000 de euro pentru abateri grave.

Victor Piturca: "Nu el trebuie sa conduca Steaua!"
Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a vorbit si el despre comportamentul agresiv al managerului huligan, dar si rolul sau la club, spunand ca acesta nu ar trebui sa conduca un club ca Steaua.

"Nu vreau sa zic nimic de Meme, dar el nu ar trebui sa conduca Steaua, ci Argaseala", a spus acesta.


Steaua nu e MM. Mihai Huligan Stoica este un simplu angajat care nu reprezinta 66 de ani de glorie si traditie, 66 de ani de titluri, trofee si performante europene. Steaua Bucuresti nu poate fi reprezentata de comportamentul huliganic si lipsit de onoare al lui Mihai Stoica.

"Ne cerem scuze!", este pozitia oficiala a echipei Steaua Bucuresti pentru PRO TV, dupa scandalul provocat de Mihai Stoica in Macedonia.

"Vali Argaseala este cel care ar trebui sa conduca Steaua. Este cel care ar trebui sa puna la punct anumite personaje care ies in decor" – Victor Piturca

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!