Stiri

"Ești un șacal, nu ai nimic pe suflet!" Tibi Ghioane dezvăluie lucruri neștiute despre Aliyev, ucraineanul care l-a amenințat pe Putin

A trecut peste o lună de când Vladimir Putin a ordonat ca Rusia să invadeze Ucraina. Au murit oameni nevinovați, iar sportul a fost bulversat total.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 16:35
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 16:55

Tiberiu Ghioane a fost unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui Dinamo Kiev datorită sacrificiului pe care îl arăta pe teren, meci de meci. Fostul rapidist (20 de selecții / 2 goluri în națională) a evoluat zece ani la gruparea ucraineană, între 2001 și 2011, a jucat 167 de partide și a înscris 32 de goluri. 

Fostul fotbalist al naționalei urmărește tot ce se întâmplă în Ucraina de când a început războiul și revede în imaginile transmise de televiziuni și multe orașe ucrainene în care l-a purtat vântul carierei. 

Tibi Ghioane a vorbit pe larg, în contextul invaziei ruse, despre o declarație care s-a răspândit rapid. Fostul său coleg, Oleksandr Aliyev, a spus apăsat că vrea să-l omoare pe Vladimir Putin, președintele Rusiei. 

“El e născut în Rusia, părinții lui de acolo sunt. A jucat la tineret la naționala Ucrainei și după i-au naturalizat pe el și pe Milevskiy, care era bielorus. S-au făcut ucraineni și dacă nu mă înșel trebuie să renunți la cetățenia ta ca să îți iei cetățenia ucraineană și așa au facăut ei.

El în Rusia a copilărit, din ce am citit s-a certat și cu părinții că nu credeau ce se întâmplă, pentru că la TV în Rusia se prezintă cu totul și cu totul altceva. Klitschko e primarul Kievului și putea să plece oricând, nu l-ar fi condamnat nimeni.

Din păcate la Donetsk și Luhansk e război de 8 ani și continuă, încă nu s-a decis, la Tiraspol la fel, să sperăm că nu o să se întâmple și la Kiev să dureze cine știe câți ani, câte victime, familii distruse… E greu de vorbit”, a declarat Tibi Ghioane, potrivit Sport Total FM.

În vârstă de 37 de ani, Aliev, acum retras, a activat la formația fraților Surkis între 2002 și 2010, timp în care a fost și împrumutat, dar și încă două sezoane, 2011-2013. Declarația lui Aliyev la adresa lui Putin a fost șocantă. 

„Îi voi spune un singur lucru: «Eşti un şacal, nu ai nimic în suflet!» Înainte să mă întâlnesc cu el, desigur, voi fi hărţuit de securitate. Nu ştiu unde o voi ascunde, dar o pot ascunde şi doar îi voi tăia gâtul. Atunci va fi pace mondială. Cu un cuţit? Nu, nu poţi purta un cuţit la tine, dar se poate face altceva. Voi folosi o lamă”, potrivit publicației sport.ua.

Modifică setările cookies