GALERIE FOTO „Sunteţi de acord cu așa ceva?!” Lituania, modalitate inedită de a le arăta rușilor atrocitățile din Ucraina

Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2022, 14:34
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2022, 14:52
Ruşii care traversează Lituania spre Kaliningrad, confruntaţi cu imagini cu distrugerile din Ucraina

Ruşii care traversează Lituania cu trenurile având ca destinaţie enclava rusă Kaliningrad pot să vadă începând de vineri fotografii mari cu distrugerile produse de armata lor în Ucraina, afişate într-o gară din Vilnius, potrivit AFP.

Pe baza unui acord de facilitare a tranzitului, o sută de trenuri traversează în fiecare lună Lituania, transportând ruşi cărora le este interzis să coboare pe teritoriul acestei ţări baltice.

Douăzeci şi patru de fotografii cu cartiere bombardate din Kiev şi Mariupol au fost instalate la nivelul ferestrelor, pe platforma unde opresc trenurile pentru a le permite cetăţenilor din UE să coboare sau să urce.

„Astăzi, Putin ucide populaţia paşnică în Ucraina. Sunteţi de acord cu așa ceva?”, este scris pe unele fotografii.

„Am selectat imagini care reflectă cu emoţie realitatea sumbră pe care o trăieşte populaţia ucraineană”, a declarat Jonas Staselis, preşedintele Clubului Fotografilor de Presă din Lituania, care a ajutat la organizarea expoziţiei.

„Vrem să răspândim cât mai mult un mesaj care arată că într-o ţară liberă nu se poate scăpa de realitate”, a adăugat el.

Este greu de spus în ce măsură mesajul îi convinge pe pasagerii ruşi. Presa lituaniană a publicat vineri dimineaţă o imagine cu un pasager care îi arată fotografului degetul mijlociu.

De la începutul agresiunii ruse din Ucraina, au apărut mai multe iniţiative prin care se încearcă transmiterea unui mesaj Rusiei.

Primăria capitalei Vilnius a redenumit în „Strada Eroilor Ucraineni” o străduţă care duce spre Ambasada Rusiei, în timp ce o companie internaţională a mobilizat voluntari din diaspora rusofonă pentru a suna la telefon persoane din Rusia şi pentru a le transmite informaţii despre războiul din Ucraina, cu scopul de a contracara propaganda oficială.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!