Internaționalul Oleksandr Aliyev și-a renegat părinții. Nu-l cred că e război în Ucraina: „Le-am spus că au tras spre mine. Nu mă cred!”

Oleksandr Aliyev Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 11:33
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 11:36

Fostul internațional ucrainean Oleksandr Aliyev (37 de ani), retras din activitate la începutul anului trecut s-a înrolat, iar acum luptă pentru a apăra țara de invazia rusă.

Fostul mijlocaș ofensiv a dezvăluit că a rupt legătura cu păriții săi, deoarece aceștia au refuzat să-l creadă în momentul în care le-a spus că e război în toată regula în Ucraina.

Media din Rusia le oferă informații deșănțate rușilor, care n-au idee despre atrocitățile care se petrec în țara vecină.

„Nu vă mint, după ce a izbucnit războiul, am vorbit cu părinții mei. Acum nu mai vorbesc cu ei. Se uită la TV în Rusia și văd totul complet diferit. Că avem fasciști, naziști, hoți. Da, se fură în Kiev și încercăm să îi combatem. Le-am spus ce am văzut, că s-a tras spre mine, dar că nu mă tem.

Voi continua să îmi apăr țara. Vreau ca în această țară copiii mei să crească în pace și să nu văd lacrimi în ochii lor, ci bucurie și zâmbete. Dar părinții mei nu mă cred și asta este cel mai trist lucru! Nu vreau să încerc să demonstrez nimic nimănui. Am luat mitraliera datorită unui prieten care m-a invitat. Dorm 4 ore pe zi și apoi din nou la treabă”, a spus Aliyev pentru Sport.ua.

În Rusia, războiul din Ucraina dezbină familii

actorul rus Jean-Michel Scherbak a scris pe reţelele de socializare că îi este ruşine că ţara sa a declanşat un război împotriva Ucrainei. Mama sa - susţinătoare de cursă lungă a preşedintelui rus Vladimir Putin - l-a blocat online.

„Ea mi-a scris pe Facebook că sunt un trădător şi că am ales”, a declarat pentru Reuters actorul în vârstă de 30 de ani.

Această ruptură între mamă şi fiu este doar unul dintre numeroasele cazuri de certuri care despart familii şi prieteni în Rusia de când au început luptele în Ucraina la 24 februarie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!