Drama unui fotbalist din Serie A: "Rușii trag în tot, mi-au ucis un prieten! Nici măcar nu au lăsat cadavrul"

Viktor Kovalenko razboi Rusia Ucraina Rusia Spezia Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2022, 17:58
Data actualizarii: Marti 05 Aprilie 2022, 17:58

Viktor Kovalenko (26 de ani), mijlocașul ucrainean al echipei italiene Spezia, a vorbit despre drama pe care o trăiește poporul său după ce Rusia a invadat Ucraina.

Kovalenko, născut la Herson, a fost crescut de Șahtior Donețk, iar în februarie 2021 era transferat de Atalanta, pentru 600.000 de euro. Fotbalistul cu 32 de meciuri la naționala Ucrainei a fost împrumutat la Spezia până la finalul acestui sezon, iar într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport a vorbit despre decesul unui prieten din țara natală.

Drama ucraineanului Viktor Kovalenko, de la Spezia

Fotbalistul a subliniat cruzimea cu care rușii îi tratează inclusiv pe civilii din Ucraina și spune că familia sa a decis să rămână acasă, la Herson.

"Un prieten s-a ascuns timp de cinci zile într-un adăpost, iar ulterior a încercat să fugă din țară alături de fratele său și o fată. Armata din Rusia i-a oprit la primul punct de control și i-a ucis pe cei doi bărbați. Nici măcar nu au lăsat cadavrele pentru a permite înmormântarea. Pe fată au ținut-o captivă trei ore. Când i-au dat drumul, a fugit urlând.

Acum e imposibil ca familia mea să vină în Italia, e prea periculos. Dacă rușii văd o mașină, trag. Nu le pasă cine e înăuntru, dacă sunt civili, femei sau bărbați. 

Părinții mei, precum mulți alți ucraineni, nu își vor părăsi niciodată casele. Dacă pleacă, nu vor mai găsi nimic la întoarcere. Rușii ar intra înuntru și ar lua tot. Ce poți să faci? E simplu. Stai acolo și îți aperi casa și viața. Tata are o pușcă, speră că nu o va folosi, dar e gata să o facă dacă e nevoie să își apere familia", a spus Kovalenko, pentru sursa citată.

Viktor Kovalenko spune că îi este foarte greu să comunice cu familia rămasă în Ucraina și explică teama cu care ucrainenii trăiesc zi de zi în această perioadă.

"Îl sun pe fratele meu dimineața, dar după 20 de secunde se întrerupe. E foarte greu să comunici. După-amiaza încerc să vorbesc cu mama. Nu înțeleg cum se descurcă, nu știu dacă îmi spun adevărul sau dacă îmi ascund anumite lucruri. Se tem că rușii vor auzi ce vorbesc, nici măcar nu vor să-mi trimită poze de teama ca nu cumva telefoanele să fie verificate.

Ziua fratelui meu a fost pe 14 februarie. Mama și nepotul meu de cinci ani m-au vizitat în Italia și s-au întors în Herson cu scurt timp înaintea atacului rus", a mai spus Kovalenko.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!