VIDEO Drama campionului olimpic rămas fără mâini și fără picioare. Reacția fanilor a fost impresionantă: "Nicio medalie nu valorează mai mult"

Roman Kostomarov Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 11:45
Data actualizarii: Vineri 06 Octombrie 2023, 12:03

La începutul anului, Roman Kostomarov (46 de ani) a trecut printr-un moment dramatic. 

Campionul olimpic la patinaj artistic în 2006, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale, a fost internat pe 10 ianuarie din cauza unei grave pneumonii, pe care a făcut-o după ce s-a antrenat în condiții precare, și după ce a făcut septicemie, i-au fost amputate picioarele, dar și mâinile parțial. 

Primele 'reușite' ale lui Roman Kostomarov

Sportivul rus a fost băgat în comă indusă, iar după ce starea de sănătate i s-a îmbunătățit, i-au fost puse proteze robotice în locul membrelor, recuperarea fiind una anevoioasă.

În ciuda situației dificile în care se află, Roman Kostomarov nu s-a lăsat doborât, iar pe contul de Instagram postează constant clipuri cu progresele pe care le face.

De curând, patinatorul a reușit să scrie primul cuvânt cu 'noua' mână, iar reacțiile fanilor nu au întârziat să apară: "Nicio medalie nu valorează mai mult", "Ce binecuvântare!", "Ce bucurie".

Carieră de succes pentru Roman Kostomarov

Roman Kostomarov a fost o legendă a patinajului: a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka. După încheierea carierei sportive, acesta a continuat să danseze în spectacole şi turnee demonstrative. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!