S-a trezit din comă și a aflat că i-au fost amputate picioarele și mâinile parțial! Cum a reacționat Roman Kostomarov când a realizat 

Roman Kostomarov Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Martie 2023, 13:30
Data actualizarii: Duminica 19 Martie 2023, 13:31

Roman Kostomarov (46 ani) trece prin clipe de coșmar, având probleme de sănătate. 

Campionul olimpic la patinaj artistic în 2006, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale, a fost internat pe 10 ianuarie din cauza unei grave pneumonii, pe care a făcut-o după ce s-a antrenat în condiții precare, și după ce a făcut septicemie, i-au fost amputate picioarele, dar și mâinile parțial. Fostul sportiv a fost băgat în comă indusă de către medici, starea sa fiind gravă, însă ultimele vești au fost bune. 

În cursul zilei de sâmbătă fostul patinator a fost trezit din coma indusă și a discutat cu soția sa, Oksana Domnina, medaliată cu bronz la Vancouver în 2010. Surse apropiate familiei au dezvăluit, după cum scrie eurosport.it, citând Repubblica, faptul că Kostomarov a avut o cădere nervoasă când a realizat că nu mai are picioarele. 

Criză de nervi a lui Roman Kostomarov după ce a realizat că i-au fost amputate picioarele 

Fostul sportiv ar fi avut o cădere nervoasă îndreptată chiar spre soția sa, la care a țipat: „Nu mă înțelegi, nu mă auzi!” Medicii susțin însă că astfel de căderi sunt normale la pacienții internați la terapie intensivă, în special după ce au trecut prin intervenții chirurgicale delicate, ca în cazul lui Kostomarov. 

Rusul urmează să primească și sprijin psihologic în perioada următoare pentru a accepta cât mai ușor noua sa viață. Kostomarov rămâne internat la terapie intensivă într-un spital din apropierea Moscovei. Apropiații familiei au transmis presei din Rusia că „septicemia a dispărut aproape complet”, însă doctorii așteaptă evoluția sa. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!