Ion Tiriac China Ion Țiriac China tiriac Tenis

Ion Țiriac surprinde. "Acolo m-aș muta dacă aș avea 30 de ani!"

Fostul președinte al Federației Române de Tenis și-a ales țara favorită. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 17:44
Data actualizarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 18:10

Ion Țiriac (82 de ani), unul dintre cei mai influenți oameni din tenisul mondial, surprinde de fiecare dată când are apariții publice. Fost șef al COSR într-o perioadă în care România era încă o forță a olimpismului, brașoveanul în vârstă de 84 de ani a oferit un interviu interesant în care a vorbit despre țara în care s-ar fi stabilit dacă ar fi avut 30 de ani.

Țara în care s-ar muta Ion Țiriac dacă ar avea vârsta de 30 de ani

Chiar vârsta la care Ion Țiriac forma alături de Ilie Năstase și Sever Dron cea mai valoroasă echipă din istoria României la prestigioasa Davis Cup. 

"Cărțile sunt bune. Școala este bună. A fi harnic la școală este și mai bine. Dar după ce termini școlile astea te lovești cu capul de ceva puternic. Se numește viață! Așa că du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile. Asta e viața", a declarat Ion Țiriac, citat de Ziare.com. 

Țiriac are mereu mesaje motivaționale pentru sportivii tineri. 

"I-aș îndemna să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările. Dar și oameni și companii.

În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China", a mai spus Țiriac, potrivit sursei mai sus menționată. 

Ion Țiriac a fost prezent din postura de președinte de onoare al COSR la JO din 2008, în Beijing. A fost prezent la mai toate competițiile în care erau implicați români și a fost acompaniat peste tot de fostul șef al forului, Octavian Morariu, și de fostul secretar general Ioan Dobrescu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!