Cornel Dinu a rememorat clipele trăite pe teren, alături de Pele: "Am trăit pe viu... o mângâiere a naturii"

Cornel Dinu deces Pele Pele Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 10:50
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 11:00

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani.

Cornel Dinu este unul dintre puțini fotbaliști români care a avut onoare să joace împotriva lui Pele, la Campionatul Mondial din 1970. Brazilia s-a impus cu scorul de 3-2, două dintre reușitele sud-americanilor fiind reușite chiar de Pele. 

"El era arţăgos. Nu te înjura pe parcursul meciului, dar când îl supărai mai scăpa un 'nenorocitule'. Eu am avut o întâmplare trăită pe viu cu el.

Era şi foarte arţăgos în teren, inteligent, ne-am cunoscut şi pe viu pe Copacabana. Am avut un moment cu el în care atacau, făceau pressing şi m-a călcat de la spate.

După cinci, şase minute mă întorceam cu mingea spre fanion şi mi-a venit în cap ideea să dau cu călcâiul să merg mai departe, să trec de el, n-am scăpat de 'nenorocitule'. Trăia jocul, un ambasador al jocului şi al Braziliei indiscutabil. 

Era genial, am trăit pe viu când m-am întâlnit cu el. Trecuse de marcajul lui Liţă Dumitru în repriza a doua şi el era cu spatele la poartă şi eram convins la capacitatea mea, la vârsta mea, potenţa mea, că nu va avea nicio şansă. Eram convins că-i pot face o alunecare şi să-l curăţ la glezne.

Citea genial jucătorul şi cu spatele la el. Mingea a trecut pe lângă mine, a sărit, m-am dus sanie şi el s-a dus spre poarta noastră. O mângâiere a naturii", a povestit Cornel Dinu despre întâlnirea cu Pele, pentru OrangeSport.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale 

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

A câștigat zece trofee alături de Santos și unul alături de New York Cosmos. De-a lungul timpului au existat dezbateri legate de golurile marcate în carieră de Pele, fiind diferite surse care aveau variante variate, însă brazilianul a înscris între 650 (în meciuri din campionat și 1281 de goluri (meciuri la nivel de seniori).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!