NEWS ALERT Comunicatul CSA Steaua: ”Vom solicita FRF să înștiințeze UEFA” / ”Ziua în care s-a făcut dreptate”

Steaua Bucuresti FCSB Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 15:16
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 15:16

Conflictul dintre FCSB și CSA Steaua privind palmaresul Stelei București s-a încheiat.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a emis vineri după-amiază un comunicat în care a oferit publicului larg motivarea instanței de la Curtea de Apel București. 

Instanța a decis: cine deține palmaresul, culorile și sigla Stelei București

Din motivarea instanței reiese faptul că palmaresul din 1947 - 1998 revine Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Legislativ, FCSB are un singur titlu în palmares, căci performanțele din perioada 2003-2017, de când Gigi Becali activează ca patron, rămân în ”aer” (DETALII AICI), iar palmaresul din perioada 1998-2003 revine celor de la AFC Steaua.

”Ziua în care s-a făcut dreptate! 

După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB) a venit momentul adevărului!

Din motivarea pe care Curtea de Apel București a trimis-o astăzi clubului nostru, reiese că ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului”, adică formației STEAUA BUCUREȘTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei. 

Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că, palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România. 

Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București, Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA, că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998, aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

De asemenea, cerem public, atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice, ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală. Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare, clubului STEAUA. 

Considerăm că, aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România. Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public, a unor informații neadevărate. 

În final, ținem să mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge. 

Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”, se arată în comunicatul emis de CSA Steaua București.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!