Cine e patriarhul care susține crimele lui Putin: amator de ”fotbal de iarnă”, țintă pentru Pussy Riot, criticat dur de Biserica Ortodoxă Română

Kirill bandy razboi Rusia Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 10:21
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 10:25

Controversatul Kirill al Moscovei este născut în Sankt Petersburg, orașul natal al dictatorului Rusiei.

Unul dintre aliații de nădejde ai lui Vladimir Putin în războiul pornit de Rusia în Ucraina este patriarul Kirill al Moscovei, o controversată figură bisericească, născut în Sankt Petersburg, ca dictatorul de la Kremlin.

BOR: Kirill, ”un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin”

Kirill a declarat recent că războiul este unul just pentru că se desfășoară împotriva celor care susțin homosexualii, iar susținerea pentru acțiunile lui Putin a determinat o reacție puternică de dezaprobare inclusiv din partea Bisericii Ortodoxe Române.

Purtătorul de cuvânt al BOR l-a numit pe Kirill ”un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin” care îl susține pe ”omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”.

Bandy, sportul național al Rusiei și sportul favorit al patriarhului

Patriarhul Moscovei este mare amator de bandy, considerat sportul național din Rusia.

Bandy este un fel de hochei pe gheață, care se joacă însă nu cu un puc, ci cu o minge, și are reguli asemănătoare fotbalului, de aceea i se mai spune și ”fotbal de iarnă”.

De altfel, bandy-ul beneficiază de înaltul patronaj al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Pussy Riot vs Kirill

Legăturile lui Kirill cu Putin au fost criticate inclusiv de grupul de punk feminist Pussy Riot. 

La acuzele de satanism aduse de patriarh membrelor formației, acestea au răspuns că ierarhul a folosit biserica pentru a sprijini pozițiile politice și culturale ale lui Vladimir Putin.

Fetele de la Pussy Riot au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru huliganism după ce, într-un cântec interpretat în biserică, i-au solicitat Fecioarei Maria să-l alunge pe Putin.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!